Kikerter med persille og rødløk

Kikerter, og derfor også kikertmel, er svært rike på mange næringsstoffer, deriblant B9, jern og magnesium – essensielle byggeklosser det gjerne kan bli for lite av.

Kikerter, og derfor også kikertmel, er svært rike på mange næringsstoffer, deriblant B9, jern og magnesium – essensielle byggeklosser det gjerne kan bli for lite av.

Ingredienser

Kikerter med persille og rødløk

125 g bløtlagte kikerter

1 ansjosfileter fra glass eller boks, utvannet

0.25 dl olivenolje

6.25 g hakket persille

0.125 finhakket rødløk

mineralsalt og kvernet pepper

Slik gjør du

Kikerter med persille og rødløk

1.

Legg kikerter i kaldt vann natten over (12-24timer).

2.

Gi dem et oppkok og la dem koke i 1,5-2 timer.

3.

Mens kikertene koker så vanner du ut ansjosfiletene i 5 minutter og finhakker dem.

4.

Varm oljen til middels varme i en kjele.

5.

Tilsett ansjosen og surr den under omrøring mens du moser ansjosen med en tresleiv til den løser seg helt opp.

6.

Tilsett persille og rødløk og surr videre på moderat temperatur til løken er blank.

7.

Krydre med salt og pepper, tilsett kikertene og rør godt.

8.

Server kikertretten varm som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein og hele B-vitamin-trioen som samarbeider om å lage signalstoffer for en sterk psyke.

I boken min ”Ta vare på deg selv – 12 år yngre på 12 uker” løfter jeg frem det å spise mer belgfrukt som ett av de viktigste grepene du kan gjøre for best mulig helse gjennom et langt liv. Det er det mange gode grunner til. Belgfrukt bidrar med en rekke plantestoffer, rikelig planteprotein, vitaminer og mineraler, men de er først og fremst naturens mest suverene fiberkilde. Fiber som er supermat for hjelpsomme tarmbakterier, som bare venter på å få senke glykemisk indeks i maten du spiser, vedlikeholde tarmslimhinnen, produsere næring til kroppen og styrke immunforsvaret ditt. Grip muligheten – løft fiberinntaket ditt til nye høyder – bonusen kan bli bedre livskvalitet hver dag i et betydelig lengre liv.

Gjør det til en vane å bløtlegge belgfrukt før du legger deg om kvelden. Det er magisk helsekraft i både bønner, linser, erter og kikerter. Du kan legge i vann belgfrukt for hele uken, koke alt og dele opp i porsjoner. Så har du ferdig kokte bønner og kikerter til flere retter igjennom uka. Prøv denne kikertretten som tilbehør til både kjøtt og fisk. 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter