Glutenfritt frøbrød med hasselnøtter

Denne oppskriften fikk jeg av ei hyggelig dame som jeg har veiledet gjennom en Omstart30-periode. Brødet er både glutenfritt, Omstart30-vennlig, Autofagi14-vennlig og helt uten gjær!

glutenfritt brød med hasselnøtter

Denne oppskriften fikk jeg av ei hyggelig dame som jeg har veiledet gjennom en Omstart30-periode. Brødet er både glutenfritt, Omstart30-vennlig, Autofagi14-vennlig og helt uten gjær!

Ingredienser

135 g gresskarkjerner (eller bland også i litt solsikkefrø)

90 g linfrø

60 g hasselnøtter (jeg varierer med valnøtter, macadamia og cashew)

145 g havregryn (cøliaki: glutenfri havregryn, evt hirse eller bokhveteflak)

2 ss chiafrø

2 ss psyllium husk (e.l. fiberhusk)

1 ts salt

1 ss øko lønnesirup (eller honning)

3 ss smeltet kaldpresset Cocosa

3.5 dl vann

Slik gjør du

1.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør inn væsken.

2.

Hell deigen i en bakepapirkledd brødform og sett kjølig over natten (eller minst 12 timer) for nedbrytning av antinæringsstoffer.

3.

Stekes på 180 grader, ca 60-75 minutter

For å gjøre det Omstart30-vennlig brytes antinæringsstoffer ned ved å blande deigen, så frøene utsettes for væske, trykke den ned i brødforma og la den stå over natten før brødet stekes. Brødet metter godt og skjæres i tynne skiver. Det smaker kjempegodt!

Tips!

Vet du at du ikke tåler frø særlig godt, da er ikke dette brødet for deg. Prøv eventuelt dette Omstart30-vennlige brødet istedet. 

Du kan eventuelt kverne frøene til frømel, for å gjøre brødet litt lettere fordøyelig. Gode tarmbakterier elsker å bryne seg både på fullkorn og frø, så LITT bør de få å jobbe med.

Varier havren med andre naturlig glutenfrie flak som bokhveteflak og hirse.

Varier nøtte- og frøtypene alt etter hva du har i skapet.

 

Nysgjerrig på Autofagi 14? Les mer her!

Andre oppskrifter