Oppskrifter / Glutenfritt frøbrød med hasselnøtter
Glutenfritt frøbrød med hasselnøtter
Denne oppskriften fikk jeg av ei hyggelig dame som jeg har veiledet gjennom en Omstart30-periode. Brødet er både glutenfritt, Omstart30-vennlig, Autofagi14-vennlig og helt uten gjær!
Denne oppskriften fikk jeg av ei hyggelig dame som jeg har veiledet gjennom en Omstart30-periode. Brødet er både glutenfritt, Omstart30-vennlig, Autofagi14-vennlig og helt uten gjær!
Ingredienser
135 g gresskarkjerner (eller bland også i litt solsikkefrø)
90 g linfrø
60 g hasselnøtter (jeg varierer med valnøtter, macadamia og cashew)
145 g havregryn (cøliaki: glutenfri havregryn, evt hirse eller bokhveteflak)
2 ss chiafrø
2 ss psyllium husk (e.l. fiberhusk)
1 ts salt
1 ss øko lønnesirup (eller honning)
3 ss smeltet kaldpresset Cocosa
3.5 dl vann
Slik gjør du
1.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør inn væsken.
2.
Hell deigen i en bakepapirkledd brødform og sett kjølig over natten (eller minst 12 timer) for nedbrytning av antinæringsstoffer.
3.
Stekes på 180 grader, ca 60-75 minutter
For å gjøre det Omstart30-vennlig brytes antinæringsstoffer ned ved å blande deigen, så frøene utsettes for væske, trykke den ned i brødforma og la den stå over natten før brødet stekes. Brødet metter godt og skjæres i tynne skiver. Det smaker kjempegodt!
Tips!
Vet du at du ikke tåler frø særlig godt, da er ikke dette brødet for deg. Prøv eventuelt dette Omstart30-vennlige brødet istedet.
Du kan eventuelt kverne frøene til frømel, for å gjøre brødet litt lettere fordøyelig. Gode tarmbakterier elsker å bryne seg både på fullkorn og frø, så LITT bør de få å jobbe med.
Varier havren med andre naturlig glutenfrie flak som bokhveteflak og hirse.
Varier nøtte- og frøtypene alt etter hva du har i skapet.
Nysgjerrig på Autofagi 14? Les mer her!