Oppskrifter / Gresskarkrem
Gresskarkrem
Prøv denne gresskarkremen og det er siste gang gresskarkjøtt og kjerner går til spille. Lager du lykter av gresskar til Halloween, så har du sikkert også opplevd å få oransje fingre eller vanskelige flekker på klærne. Den kraftige fargen skyldes karotenoider, som varter opp med en kraftig effekt også i kroppen. Jo sterkere farge, dess mer godsaker får du.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Gresskarkrem-low.jpg)
Prøv denne gresskarkremen og det er siste gang gresskarkjøtt og kjerner går til spille. Lager du lykter av gresskar til Halloween, så har du sikkert også opplevd å få oransje fingre eller vanskelige flekker på klærne. Den kraftige fargen skyldes karotenoider, som varter opp med en kraftig effekt også i kroppen. Jo sterkere farge, dess mer godsaker får du.
Ingredienser
Gresskarkrem
125 g gresskar uten skall og kjerner, i grove biter
0.75 appelsiner uten skall og kjerner
1 dl appelsinjuice
0.25 dl olivenolje
0.125 saft av sitron
salt
Topping
0.75 ss gresskarkjerner
salt
1 ss gresskarkjerneolje
0.25 håndfull karse
Slik gjør du
Gresskarkrem
1.
Legg gresskarbitene i en ildfast form sammen med appelsiner og appelsinjuice.
2.
Stek i ovn under lokk i 25 minutter ved 160 °C til gresskarbitene er møre.
3.
Legg over i en blender og kjør glatt sammen med olivenolje og sitronsaft.
4.
Smak til med salt.
Topping
1.
Ha gresskarkjernene på et smurt bakepapir og stek dem gylne i ovnen ved 170 °C i 15–20 minutter.
2.
Dryss over salt.
3.
Anrett kjernene over kremen sammen med gresskarkjerneolje og karse.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
I tillegg nyter tarmbakteriesamfunnet ditt av rikelig med fiber de elsker. Både fruktkjøttet og kjernene er vel verdt å anvende i mat. De beriker deg med vitamin B6 og B9, rikelig med vitamin C og mye mer.
Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene:
Les også: Berik hverdagsmaten din med frø