Gresskarkrem

Prøv denne gresskarkremen og det er siste gang gresskarkjøtt og kjerner går til spille. Lager du lykter av gresskar til Halloween, så har du sikkert også opplevd å få oransje fingre eller vanskelige flekker på klærne. Den kraftige fargen skyldes karotenoider, som varter opp med en kraftig effekt også i kroppen. Jo sterkere farge, dess mer godsaker får du.

Prøv denne gresskarkremen og det er siste gang gresskarkjøtt og kjerner går til spille. Lager du lykter av gresskar til Halloween, så har du sikkert også opplevd å få oransje fingre eller vanskelige flekker på klærne. Den kraftige fargen skyldes karotenoider, som varter opp med en kraftig effekt også i kroppen. Jo sterkere farge, dess mer godsaker får du.

Ingredienser

Gresskarkrem

125 g gresskar uten skall og kjerner, i grove biter

0.75 appelsiner uten skall og kjerner

1 dl appelsinjuice

0.25 dl olivenolje

0.125 saft av sitron

salt

Topping

0.75 ss gresskarkjerner

salt

1 ss gresskarkjerneolje

0.25 håndfull karse

Slik gjør du

Gresskarkrem

1.

Legg gresskarbitene i en ildfast form sammen med appelsiner og appelsinjuice.

2.

Stek i ovn under lokk i 25 minutter ved 160 °C til gresskarbitene er møre.

3.

Legg over i en blender og kjør glatt sammen med olivenolje og sitronsaft.

4.

Smak til med salt.

Topping

1.

Ha gresskarkjernene på et smurt bakepapir og stek dem gylne i ovnen ved 170 °C i 15–20 minutter.

2.

Dryss over salt.

3.

Anrett kjernene over kremen sammen med gresskarkjerneolje og karse.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

I tillegg nyter tarmbakteriesamfunnet ditt av rikelig med fiber de elsker. Både fruktkjøttet og kjernene er vel verdt å anvende i mat. De beriker deg med vitamin B6 og B9, rikelig med vitamin C og mye mer.

Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene:

Les også: Berik hverdagsmaten din med frø

Andre oppskrifter