Grillet ananas

Fra episode 2 fra tv-serien “Bra godt 2” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på desserten grillet ananas som bare må prøves. Enkel, rask og supergod!

Fra episode 2 fra tv-serien “Bra godt 2” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på desserten grillet ananas som bare må prøves. Enkel, rask og supergod!

Ingredienser

1 ananas 

8 ss honning

0.5 ts vaniljepulver 

0.5 rød chili 

vaniljeis

Slik gjør du

1.

Skrell ananasen – du kan la toppen være på hvis du ønsker en flott dekorasjon. 

2.

Varm opp honningen litt. Bland vaniljepulver med honningen. Skyll chilien og del den i to. Plasser én del i glaseringen og la blandingen stå over lav varme i 15 minutter.  

3.

Klargjør grillen for indirekte varme – omtrent 150 °C. Det er en god idé å bruke den gjenværende varmen når du er ferdig med å steke hovedretten. 

4.

Sett inn stangen med ananasen i rotisserimotoren, slå den på og lukk grillen. La ananasen steke i 45 minutter. Deretter begynner du å pensle glaseringen på ananasen ved jevne mellomrom. 

5.

Grill i ytterligere 15 minutter. Ta ananasen av grillen og server med vaniljeis.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Bli gjerne med i “Bra godt” sin egen Facebookgruppe.

Prøv også:

Andre oppskrifter