Oppskrifter / Grillet ananas
Grillet ananas
Fra episode 2 fra tv-serien “Bra godt 2” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på desserten grillet ananas som bare må prøves. Enkel, rask og supergod!
Fra episode 2 fra tv-serien “Bra godt 2” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på desserten grillet ananas som bare må prøves. Enkel, rask og supergod!
Ingredienser
1 ananas
8 ss honning
0.5 ts vaniljepulver
0.5 rød chili
vaniljeis
Slik gjør du
1.
Skrell ananasen – du kan la toppen være på hvis du ønsker en flott dekorasjon.
2.
Varm opp honningen litt. Bland vaniljepulver med honningen. Skyll chilien og del den i to. Plasser én del i glaseringen og la blandingen stå over lav varme i 15 minutter.
3.
Klargjør grillen for indirekte varme – omtrent 150 °C. Det er en god idé å bruke den gjenværende varmen når du er ferdig med å steke hovedretten.
4.
Sett inn stangen med ananasen i rotisserimotoren, slå den på og lukk grillen. La ananasen steke i 45 minutter. Deretter begynner du å pensle glaseringen på ananasen ved jevne mellomrom.
5.
Grill i ytterligere 15 minutter. Ta ananasen av grillen og server med vaniljeis.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Bli gjerne med i “Bra godt” sin egen Facebookgruppe.
Prøv også: