Grillet halloumi med pistasjnøtter og honning

Lyst til å prøve grillspyd med Halloumi? En halvfast ost tradisjonelt laget av sau/geit. Sødmen av grillede dadler er nydelig til. Retten kan også pannestekes om du vil. Saltsmaken av grillet halloumi er nydelig toppet med sødme fra litt honning og lettsaltede ristede pistasjnøtter. Så enkelt og så godt.

Lyst til å prøve grillspyd med Halloumi? En halvfast ost tradisjonelt laget av sau/geit. Sødmen av grillede dadler er nydelig til. Retten kan også pannestekes om du vil. Saltsmaken av grillet halloumi er nydelig toppet med sødme fra litt honning og lettsaltede ristede pistasjnøtter. Så enkelt og så godt.

Ingredienser

halloumi (en pakke på 200g av sau/geit), romtemperert (skåret i 12 terninger)

12 dadler, bløtlagte

2 ss extra-virgin olivenolje

2 ts honning

0.5 dl pistasjnøtter, grovhakket

Slik gjør du

1.

Varm grillen til medium temperatur

2.

Tre grillspyd med 3 biter halloumi og tre dadler per spyd (NB! Husk trespyd må bløtlegges 30 minutter, så de ikke tar fyr på grillen)

3.

Skjær grønnsaker som spisskål, paprika og vårløk i passende biter. Dander alt som skal grilles på et fat og drissle litt olivenolje over.

4.

Grill spydene 3 minutter på hver side, til osten har fått fine grillstriper.

5.

Legg grønnsaker og grillspyd tilbake på serveringsfatet, drissle over litt honning og hakkede pistasjnøtter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Har du rester av grønnsaker som må spises opp i kjøleskapet? Prøv min oppskrift på Salat på glass - Oppskriften passer perfekt som tilbehør til denne retten! 
  • Lyst på tilgang til flere eksklusive oppskrifter? Bli medlem av klubb Nordstrand. Les mer her

Andre oppskrifter