Grove brytebrød av urkorn

Saftige, næringsrike og plantebaserte rundstykker. Grove brytebrød av urkorn er saftige, næringsrike og plantebaserte rundstykker som egner seg i matpakken og som tilbehør til supper og gryter gjennom vinteren.

Saftige, næringsrike og plantebaserte rundstykker. Grove brytebrød av urkorn er saftige, næringsrike og plantebaserte rundstykker som egner seg i matpakken og som tilbehør til supper og gryter gjennom vinteren.

Ingredienser

30 g Smøremyk/smør

7 dl Mylk havredrikk/melk/vann

1 ts tørrgjær

1 ts havsalt

800 g finmalt øko spelt (evt. dala landhvete eller emmer)

Topping

sesamfrø

gresskarkjerner

solsikkefrø

valmuefrø

Slik gjør du

1.

Bland det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Rør inn kald MYLK. La maskinen gå på laveste hastighet i maks 10 minutter, evt. elt noen minutter for hånd. Tilsett så Smøremyk og la maskinen gå til Smøremyk er eltet godt inn i deigen, fremdeles på laveste hastighet.

2.

La deigen heve i romtemperatur over natten.

3.

Forvarm ovnen til 200gC.

4.

Tilsett litt mer mel om nødvendig, kna deigen for hånd og rull ut bolleemener som du setter sammen i en kake på bakepapirkledd stekeplate eller i en smurt form/langpanne. Etterhev 1 time eller mer på et lunt sted, til bollene tydelig har hevet seg.

5.

Smøres med flytende Smøremyk, olivenolje eller egg. Dryss så ulike frø på forskjellige boller og avslutt med et dryss av havsalt.

6.

Stek midt i ovnen på 200gC i 20 minutter.

7.

Avkjøl på rist.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Her kan du lese hvorfor jeg foretrekker å bruke urkorn i all min bakst

 Prøv også disse oppskriftene med urkorn:

Andre oppskrifter