Oppskrifter / Gulrot og søtpotetsuppe
Gulrot og søtpotetsuppe
Dette er seriøst en av de aller beste gulrot-og søtpotetsuppene jeg har smakt. Denne spicy og mettende suppen gjør det mye enklere for deg å spise mer plantebasert. Opplev magien når sødmen fra søtpotet og kokosmelk møter varmende, spicy chili og ingefær. Dette er og blir en vinner!
Dette er seriøst en av de aller beste gulrot-og søtpotetsuppene jeg har smakt. Denne spicy og mettende suppen gjør det mye enklere for deg å spise mer plantebasert. Opplev magien når sødmen fra søtpotet og kokosmelk møter varmende, spicy chili og ingefær. Dette er og blir en vinner!
Ingredienser
1 liten søtpotet (ca.400g), i biter
2 store gulrøtter (ca.200g), i biter
2 ss ss stekefett (smør/klaret smør/kokosfett)
4 dl kokosmelk (ca.400g)
2 fedd hvitløk, finhakket
0.5 gul løk, hakket
1 ss revet ingefær
0.5 rød chili, finhakket
2 s rød chilipaste (smak til)
5 dl grønnsaksbuljong (evt kyllingkraft)
Garnityr: gresskarkjerner ristet i soyasaus + chiliflak
Slik gjør du
1.
Vask, rens, kutt og riv grønnsaker, så du har alt klart før du setter i gang.
2.
Ha 2 ss stekefett i en gryte og la det smelte. Ha løk, hvitløk, chili og ingefær i gryta og la det surre et par minutter. Surr videre i ca. 1 minutt før du tilsetter currypasta og lar det surre ytterligere ett minutt. Tilsett så søtpoteter, gulrøtter, kokosmelken og kraften.
3.
La suppen småkoke i 20-25 minutter til grønnsakene er møre.
4.
Kjør så suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Smak til med limesaft, ha på garnityr og server i varme suppeskåler.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Lag mine glutenfrie rundstykker til suppen. Oppskrift HER