Oppskrifter / Gulrot og søtpotetsuppe
Gulrot og søtpotetsuppe
Dette er seriøst en av de aller beste gulrot-og søtpotetsuppene jeg har smakt. Denne spicy og mettende suppen gjør det mye enklere for deg å spise mer plantebasert. Opplev magien når sødmen fra søtpotet og kokosmelk møter varmende, spicy chili og ingefær. Dette er og blir en vinner!
![](https://beritnordstrand.no/hubfs/IMG_3500.jpg)
Dette er seriøst en av de aller beste gulrot-og søtpotetsuppene jeg har smakt. Denne spicy og mettende suppen gjør det mye enklere for deg å spise mer plantebasert. Opplev magien når sødmen fra søtpotet og kokosmelk møter varmende, spicy chili og ingefær. Dette er og blir en vinner!
Ingredienser
1 liten søtpotet (ca.400g), i biter
2 store gulrøtter (ca.200g), i biter
2 ss ss stekefett (smør/klaret smør/kokosfett)
4 dl kokosmelk (ca.400g)
2 fedd hvitløk, finhakket
0.5 gul løk, hakket
1 ss revet ingefær
0.5 rød chili, finhakket
2 s rød chilipaste (smak til)
5 dl grønnsaksbuljong (evt kyllingkraft)
Garnityr: gresskarkjerner ristet i soyasaus + chiliflak
Slik gjør du
1.
Vask, rens, kutt og riv grønnsaker, så du har alt klart før du setter i gang.
2.
Ha 2 ss stekefett i en gryte og la det smelte. Ha løk, hvitløk, chili og ingefær i gryta og la det surre et par minutter. Surr videre i ca. 1 minutt før du tilsetter currypasta og lar det surre ytterligere ett minutt. Tilsett så søtpoteter, gulrøtter, kokosmelken og kraften.
3.
La suppen småkoke i 20-25 minutter til grønnsakene er møre.
4.
Kjør så suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Smak til med limesaft, ha på garnityr og server i varme suppeskåler.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Lag mine glutenfrie rundstykker til suppen. Oppskrift HER