Hummus med gresskar

Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Hummus-med-gresskar-3-362x192
Ovnsbakt-gresskar-1-362x192-1

Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

600 g gresskar, i terninger

havsalt og pepper

3 ss extra virgine olivenolje

0.5 ts havsalt

0.25 ts sort kvernet pepper

230 g hermetiske kikerter (uten lake)

3 ss tahini

3 ss extra virgine olivenolje

2 ts paprikapulver

0.5 ts malt spisskummen

0.5 ts malt koriander

0.5 sitron, saften av (4-5 ss)

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Skrell gresskaret, del det i to og fjerne innmat og frø. Frøene kan du riste om du vil (link oppskrift). Skjær gresskarkjøttet i terninger på ca.2×2 cm.

3.

Ha bitene i en stor skål, hell over olje, havsalt og pepper og bland godt.Kle et stekebrett med bakepapir, ha bitene utover på stekebrettet og ovnsbak på 180gC i om lag 20-25 minutter til de er møre.

4.

Ha ovnsbakt gresskar, kikerter (avrent), olje, tahini, krydder og sitronsaft i en foodprosessor og kjør den til en jevn masse. Smak til med havsalt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

5.

Server hummusen i en vid skål, med litt sprinklet olivenolje og et dryss paprikapulver på toppen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)