Hummus med gresskar

Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Hummus-med-gresskar-3-362x192
Ovnsbakt-gresskar-1-362x192-1

Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

600 g gresskar, i terninger

havsalt og pepper

3 ss extra virgine olivenolje

0.5 ts havsalt

0.25 ts sort kvernet pepper

230 g hermetiske kikerter (uten lake)

3 ss tahini

3 ss extra virgine olivenolje

2 ts paprikapulver

0.5 ts malt spisskummen

0.5 ts malt koriander

0.5 sitron, saften av (4-5 ss)

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Skrell gresskaret, del det i to og fjerne innmat og frø. Frøene kan du riste om du vil (link oppskrift). Skjær gresskarkjøttet i terninger på ca.2×2 cm.

3.

Ha bitene i en stor skål, hell over olje, havsalt og pepper og bland godt.Kle et stekebrett med bakepapir, ha bitene utover på stekebrettet og ovnsbak på 180gC i om lag 20-25 minutter til de er møre.

4.

Ha ovnsbakt gresskar, kikerter (avrent), olje, tahini, krydder og sitronsaft i en foodprosessor og kjør den til en jevn masse. Smak til med havsalt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

5.

Server hummusen i en vid skål, med litt sprinklet olivenolje og et dryss paprikapulver på toppen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter