Oppskrifter / Hummus med gresskar
Hummus med gresskar
Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.
Nå som gresskar er i sesong, så lag en kjempegod, næringsrik hummus. Den kan du bruke som dip til grønnsaksstaver eller som nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.
Ingredienser
600 g gresskar, i terninger
havsalt og pepper
3 ss extra virgine olivenolje
0.5 ts havsalt
0.25 ts sort kvernet pepper
230 g hermetiske kikerter (uten lake)
3 ss tahini
3 ss extra virgine olivenolje
2 ts paprikapulver
0.5 ts malt spisskummen
0.5 ts malt koriander
0.5 sitron, saften av (4-5 ss)
havsalt og pepper etter smak
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 180gC.
2.
Skrell gresskaret, del det i to og fjerne innmat og frø. Frøene kan du riste om du vil (link oppskrift). Skjær gresskarkjøttet i terninger på ca.2×2 cm.
3.
Ha bitene i en stor skål, hell over olje, havsalt og pepper og bland godt.Kle et stekebrett med bakepapir, ha bitene utover på stekebrettet og ovnsbak på 180gC i om lag 20-25 minutter til de er møre.
4.
Ha ovnsbakt gresskar, kikerter (avrent), olje, tahini, krydder og sitronsaft i en foodprosessor og kjør den til en jevn masse. Smak til med havsalt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
5.
Server hummusen i en vid skål, med litt sprinklet olivenolje og et dryss paprikapulver på toppen.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse oppskriftene: