Nydelig is til 17. mai

Her i huset elsker vi denne iskremen – en vegan iskrem uten melk og egg, som virkelig ikke står tilbake når det gjelder smak. Liker du ikke kokos, så bytter du bare ut kokosmelken.

Her i huset elsker vi denne iskremen – en vegan iskrem uten melk og egg, som virkelig ikke står tilbake når det gjelder smak. Liker du ikke kokos, så bytter du bare ut kokosmelken.

Ingredienser

1 dl kokosmelk / mandelmelk / havremelk

0.125 dl blomsterhonning/lønnesirup

0.25 klype havsalt

0.25 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

1.

Bland alle ingrediensene i en bolle.

2.

Tøm røren over i en iskremmaskin og voila! Nydelig dessertis på 30 minutter. Nytes best fersk rett fra ismaskinen, men også holdbar i noen uker i lufttett boks i fryseren!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Hvorfor lage iskrem selv? Jeg kommer umiddelbart på tre gode grunner:

  • Det er morsomt å eksperimentere med nye smaker.
  • Du kan velge rene råvarer full av smarte byggeklosser.
  • Du får himmelske smaksopplevelser helt uten unødvendige tilsetningsstoffer.

Jeg har også de mange små i tankene, som kanskje ikke tåler sukkerdosen, melken, eggene eller tilsetningsstoffene i kjøpeis.

Smaksvarianter:

Nyt den som den er eller tilsett smaker fra f.eks. revet kokos, friske bær eller frukt (moset med stavmikser), hakket mørk sjokolade, lakrisbiter, hjemmelaget sjokoladepålegg, kakaopulver, pulverkaffe, hakkede ristede nøtter (pistasje, valnøtter, hasselnøtter), rosiner trukket i rom (3-4 t), likør mm.

Smakstilsetningene som ikke er flytende/smørbare, rører du inn i iskremen når du har fått den ønskete kremete konsistensen. Så kan du eventuelt fryse iskremen din en time i fryseboksen om du ønsker en fastere konsistens ved servering.

Sjokoladetrekk?

Vil du prøve iskuler med sjokoladetrekk? Smelt mørk sjokolade i vannbad. Lag iskule av den ferdige isen, sett den på en gaffel og hell sjokolade over kulen med en skje. Du trenger ikke dekke hele kulene,- kun deler eller tynne striper er dekorativt.

Flere iskrem-varianter:

  1. Ferskpresset juice

  2. Smoothie

  3. 1 del yoghurt naturell og 2 deler frosne/friske bær og honning/lønnesirup etter smak!

  1. Syrlig iskrem av syrnet melk

Denne oppskriften er egnet for ismaskin, men kan lages uten!

Har du ikke iskremmaskin?

Det går fint å fryse iskremen i en bolle med vid bunn. Det kan nok gi litt mer kornete konsistens, men det blir kjempegodt uansett. Husk at du må  røre i “slushen” hvert 45 minutt i opptil 4 timer. Unn deg en iskremmaskin som årets sommergave,- en enganginvestering som gir nytelse i årevis!

Med ønske om den beste feiringen for både liten og stor!

Andre oppskrifter