Kjærlighetsalat – og familiekjærlighet på ferie!

Kjærlighetssalat til dere alle med ønske om en fin ferietid! Til alle mine syv kjære har jeg laget denne kjærlighetssalaten som jeg serverer til spekemat og et nydelig glass tørr hvitvin på feriens første bobilstopp… så er faktisk ett av mine ferieønsker allerede oppfylt!

Kjærlighetssalat til dere alle med ønske om en fin ferietid! Til alle mine syv kjære har jeg laget denne kjærlighetssalaten som jeg serverer til spekemat og et nydelig glass tørr hvitvin på feriens første bobilstopp… så er faktisk ett av mine ferieønsker allerede oppfylt!

Ingredienser

1 håndfull av ulike salatplanter (her har jeg brukt ruccola, hjertesalat og rød ekebladsalat)

1 ss assorterte usaltede nøtter (cashew, valnøtter, mandler, hasselnøtter)

25 g fersk fetaost

0.063 vannmelon i terninger

0.125 kurv jordbær i skiver

Dressing

0.75 ss olivenolje

0.25 ss balsamikoeddik

salt og pepper, etter smak

Slik gjør du

1.

Velg de nøttene du liker best. Variasjon gir optimal næringseffekt, som alltid. Jeg kombinerte cashewnøtter, hasselnøtter, valnøtter og mandler og ristet dem lett i en stekepanne.

2.

Grovhakk de ristede nøttene. Trill kuler av ferske fetaostbiter, litt større enn klinkekuler.

3.

Rull så kulene i nøtteblandingen.

Hva vil gjøre deg glad i ferien, enten dere er på sydentur, campingferie eller på hytta? Hva ønsker du din kjære eller dine barn kan gjøre for deg i ferien?

Har du noen ønsker, forventninger eller håp så sørg for å snakke om dem før ferien, ikke lev i håpet og gi uklare signaler gjennom stadige hint. Våre kjære leser ofte hint dårlig og fortjener at vi tør å være konkrete og ikke så kompliserte… og vi fortjener alle å ha det bra og å bli forstått som den vi er og møtt på noen av de særlige behov vi har.

Familieråd med tema “forventninger og ønsker for ferien” setter rett fokus

Sett av tid til tema “ferieønsker.” Ha et familieråd med barna og snakk om deres ønsker og forventninger. La alle sammen lage en liten punktliste med 4-5 punkter hver på hva som gjør dem glade i ferien. La dem så ta utfordringen og sette ned like mange punkter på hva hver enkelt kan gjøre for å glede andre i ferien. De voksnes punkter kan man ta i et annet fora hvis barna er små. Har man ungdommer i huset kan man kanskje også gjennomgå voksenlistene. Spennende blir det å lese listene sammen for å se om man kan oppfylle ett eller flere ønsker eller forventninger til hver.

Gjennom utallige bobilturer og hytteturer  med storfamilien, har jeg erfart at åpenhet om forventninger og ferieønsker før turen starter, gjør at vi bare nyte hverandres selskap og glede seg over å legge tilrette for opplevelser for enhver smak. På våre ønskelister i år står det alt fra tivoli og badeland, til konserter og kafeliv , til kortreiste matopplevelser, nydelige piknikkurver og et temperert vinglass når skumringens time melder seg. Vi legger ut på tur med en forventning om at både store og små får oppfyllt minst ett av sine ferieønsker, samtidig alle er innstilt på å glede seg over hvert eneste ferieønske vi kan glede hverandre med.

Så ønsker jeg dere alle en inderlig god ferie med mange gode minner og påfyll av “positiv energi”!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne fargerike salaten bidrar til fysisk helse så vel som psykisk, og et godt innslag i å spise en regnbue av frukt og grønt hver dag.

Kulene kan du bruke både i salater og alene som snacks.

Sesongens ferske, søte norske jordbær har masse vitamin C og er med å sikre kroppen viktige antioksidanter – særlig antocyaniner og ellagsyre, som virker forebyggende mot kreft og hjertesykdom. Jordbær er også en god kilde til folinsyre – som er bra for hjerte, immunforsvaret og kognitiv fungering, og spesielt viktig for gravide. Og — visste du at jordbær kan brukes til hudpleie, mest på grunn av deres astringerende egenskaper?

Andre oppskrifter