Kyllingklubber

Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Ingredienser

Kyllingklubber i tomatsaus

800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår

fersk, økologisk persille

6 ss økologisk honning

2 økologiske gule løk

2 ss økologisk, fersk ingefær

1 økologisk chili

6 økologiske hvitløksfedd

4 ss økologisk eplecidereddik

2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater

0.5 dl økologisk olivenolje

100 g økologiske byggryn

2 økologiske fennikler

1 økologisk sitron

kajennepepper

salt og pepper

Slik gjør du

Kyllingklubber i tomatsaus

1.

Varm stekeovnen til 200 C.

2.

Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.

3.

Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.

4.

Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.

5.

Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

6.

Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse hverdagsfavorittene:

Andre oppskrifter