Oppskrifter / Kyllingklubber
Kyllingklubber
Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Ingredienser
Kyllingklubber i tomatsaus
800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår
fersk, økologisk persille
6 ss økologisk honning
2 økologiske gule løk
2 ss økologisk, fersk ingefær
1 økologisk chili
6 økologiske hvitløksfedd
4 ss økologisk eplecidereddik
2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater
0.5 dl økologisk olivenolje
100 g økologiske byggryn
2 økologiske fennikler
1 økologisk sitron
kajennepepper
salt og pepper
Slik gjør du
Kyllingklubber i tomatsaus
1.
Varm stekeovnen til 200 C.
2.
Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.
3.
Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.
4.
Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.
5.
Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
6.
Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse hverdagsfavorittene: