Kyllingklubber

Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Dette er rask og enkel hverdagsmat som faller i smak hos både små og store. Det å velge øko landkylling som har vært på beite, betyr en gunstigere fettsyresammensetning for deg og bedre dyrevern for kyllingen. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Ingredienser

Kyllingklubber i tomatsaus

800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår

fersk, økologisk persille

6 ss økologisk honning

2 økologiske gule løk

2 ss økologisk, fersk ingefær

1 økologisk chili

6 økologiske hvitløksfedd

4 ss økologisk eplecidereddik

2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater

0.5 dl økologisk olivenolje

100 g økologiske byggryn

2 økologiske fennikler

1 økologisk sitron

kajennepepper

salt og pepper

Slik gjør du

Kyllingklubber i tomatsaus

1.

Varm stekeovnen til 200 C.

2.

Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.

3.

Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.

4.

Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.

5.

Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

6.

Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse hverdagsfavorittene:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd