Oppskrifter / Lammegryte med kikerter
Lammegryte med kikerter
Kjøtt fra beitedyr, fiberrike rotgrønnsaker, hvitløk, løk og kikerter er mat for bakterie-Mons. I denne lammegryta får du alt dette i passe porsjoner, og det er godt for både kroppen og for miljøet!
Kjøtt fra beitedyr, fiberrike rotgrønnsaker, hvitløk, løk og kikerter er mat for bakterie-Mons. I denne lammegryta får du alt dette i passe porsjoner, og det er godt for både kroppen og for miljøet!
Ingredienser
Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker
150 g lammekjøtt i terninger (bok, nakke)
0.75 ss flytende Rapskokos/Smøremyk Rapskokos til steking
125 g kålrot, i terninger (1,5x1,5cm)
43.75 g stor gulrøtter
37.5 pastinakk, i terninger
0.125 dl extra virgin olivenolje
50 g kikerter (1 kokte)
0.5 gule løk, grovhakket
0.5 fedd hvitløk, hakket
0.125 rød chilli, hakket uten frø
0.125 ts spisskummen
0.25 ss karri
0.25 ss tomatpurè
25 g hakket soltørket tomat
1.25 dl øko grønnsaksbuljong
jevning av 2 ss øko finmalt spelt + 0,5dl kaldt vann
havsalt og sort kvernet pepper etter smak
fersk hakket bladpersille og timian strøs over
Slik gjør du
Lammegryte med kikerter og rotgrønnsaker
1.
Skjær kjøttet i store terninger
2.
Varm en stekepanne og tilsett 2 ss smør.
3.
Brun kjøttet i gryta på moderat temperatur. Krydre med havsalt og sort, kvernet pepper.
4.
Hell kjøttet over i ei gryte.
5.
Grovhakk løken og la den surre i 1 ss smør til den er blank. Tilsett hvitløk, chili, spisskummen, tomatpurè, karri og soltørket tomat. La det surre i ett minutt før du slår grønnsaksbuljongen over. Slå det over kjøttbitene i gryta. Rens og hakk grønnsakene i biter og ha dem oppi gryta sammen med kikertene. La så gryta putre på lav temperatur i 30-40 minutter til grønnsakene er møre.
6.
Jevn til slutt gryta med meljevning om nødvendig. La putre i 10 minutter så melsmaken forsvinner. Smak til med havsalt og pepper og strø frisk timian og hakket bladpersille over ved servering.