Oppskrifter / Lavkarbo-brød
Lavkarbo-brød
Brød kan inneholde mange helsebringende nøtter, frø og korn med viktige vitaminer, mineraler og naturlig sunt fett.
Brød kan inneholde mange helsebringende nøtter, frø og korn med viktige vitaminer, mineraler og naturlig sunt fett.
Ingredienser
Lavkarbo-brød
4 egg
6 dl hvetekli
1.5 dl rømme
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
4 ss linfrø (helst knuste – da får du gevinst av den sunne oljenen)
1.5 ts bakepulver
1 ts salt
3 ss smeltet smør
Slik gjør du
Fremgangsmåte
1.
Visp eggene sammen først, og bland så bare i resten. Helles i en brødform; det blir lettere å få ut hvis du kler den med bakepapir. Stekes i 175 grader i ca. 60 min på nederste rille. Bruk steketermometer de siste 15 minuttene av steketiden og la brødet steke til de får en kjernetemperatur på 95-98gC.
Dette brødet er supert, spesielt for de som reagerer på mye hvitt mel. Brødet er svært fiberrikt og gir derfor et stabilt blodsukker og en god metthetsfølelse som varer. Det er et gjærfritt brød, kompakt og saftig. De aller fleste ingredienser kan du få økologisk.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Baker du selv, kan du unngå glutenberiket mel, salt og unødvendige tilsetningsstoffer.
- Les også: Hvorfor grove korn?
- Les også: Karbohydrater – er de sunne?