Mango coleslaw med rødbete og koriander – en nydelig salat med smak av sommer

Denne friske og fargerike mango coleslawen er mer enn bare et fristende og kjempegodt tilbehør – den er en næringsbombe for tarmen din. Kombinasjonen av rå kål, røbete, gulrot, søt mango, lime og koriander gir både fiber og plantekraft som styrker gode tarmbakteriehjelpere og demper inflammasjon i kroppen.

Denne friske og fargerike mango coleslawen er mer enn bare et fristende og kjempegodt tilbehør – den er en næringsbombe for tarmen din. Kombinasjonen av rå kål, røbete, gulrot, søt mango, lime og koriander gir både fiber og plantekraft som styrker gode tarmbakteriehjelpere og demper inflammasjon i kroppen.

Ingredienser

Du trenger:

0.25 pose råkostblanding (ca. 250 g, tilsvarer 3 dl)
(eller strimlet kål og revet gulrot

0.25 stk stor mango (litt faste i fruktkjøttet)
(skrelles, fjern steinen og skjær i tynne strimler)

0.25 dl grovhakket frisk koriander (ca.15 g for 4 porsjoner)

0.5 ss lime, saften

0.25 ss honning eller agavesirup

En klype salt

En klype nykvernet sort pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1.

Ha råkostblandingen i en stor bolle.

2.

Tilsett strimlet mango og grøvhakket koriander.

3.

I en liten bolle, visp sammen limesaft, honning, sellerisalt og pepper.

4.

Hell dressingen over salaten og bland godt.

5.

La gjerne coleslawen trekke i kjøleskapet i 10–15 minutter før servering.

Her får du en sommerlig salat som både smaker og gjør godt – perfekt til grillmat, taco eller servert som forrett med litt ristet brød. Enkle ingredienser – hele regnbuen av polyfenoler – så enkelt og så godt.

Server den gjerne sammen med hamburgerbrød og burger. Du finner oppskrifter på www.beritnordstrand.no:

Hva er #gutfriendly med denne coleslawen?

  • Råkostblanding med kål: Kål er rik på fiber og svovelholdige forbindelser som støtter tarmfloraen og kroppens avgiftningssystem (spesielt leverens fase 2-enzymaktivitet). Den fermenterbare fiberen gir mat til de gode bakteriene i tykktarmen.
  • Mango: Full av polyfenoler, prebiotiske fibre og antiinflammatoriske plantestoffer. Mango støtter både fordøyelse og mikrobiom, og virker lett avførende for dem som trenger det.
  • Koriander: Har vist evne til å binde til seg tungmetaller, støtte avgiftning og virke antiinflammatorisk. Frisk urt som også tilfører mikrobiell variasjon.
  • Limesaft og honning: Syrer fra lime støtter magesyreproduksjon og enzymaktivitet – viktig for god fordøyelse. Honning (i små mengder) inneholder prebiotiske oligosakkarider som kan nære enkelte gunstige bakterier som Lactobacillus og Bifidobacterium.
  • Sellerisalt og sort pepper: Smakfullt krydder uten tilsatt sukker eller ugunstige tilsetningsstoffer – og sort pepper kan forbedre opptaket av plantestoffer som curcumin og andre polyfenoler.

Tips:

  • Vil du booste den enda mer? Prøv å tilsette litt finhakket rød chili eller noen tynne skiver fermentert rødkål for ekstra smak og tarmvennlige melkesyrebakterier.
  • Passer utmerket til fisketaco, pulled jackfruit, grillet laks eller som en crunchy topping på en grov salatskål.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Du finner flere fantastisk gode oppskrifter i GØT-appen!

Andre oppskrifter