Oppskrifter / Marsipanbrownies
Marsipanbrownies
Fra serien “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på den nydeligste brownies som bare må prøves.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Marsipanbrownies5.jpg)
Fra serien “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på den nydeligste brownies som bare må prøves.
Ingredienser
Marsipanbrownie
80 g øko dadler
80 g hjemmelaget marsipan
30 g øko mandler
30 g øko mandelmel
3 ss kakaopulver
2 ss kokosolje
2 øko egg
Slik gjør du
Marsipanbrownie
1.
Findel dadlene i en kjøkkenmaskin. Hvis de ikke er veldig bløte, legg de i vann først
2.
Riv marsipanen grovt. Hakk mandlene
3.
Rør dadler, marsipan, mandler, mandelmel og kakao sammen
4.
Tilsett en klype salt og oljen
5.
Rør tilslutt i eggene, ett om gangen
6.
Legg bakepapir i en form (ca. 16×16 cm)
7.
Bred deigen ut i formen og stek på 175 grader i 25-30 minutter
8.
La kaken avkjøle seg og skjær den ut i små, kvadratiske browniesstykker
Lag gjerne din egen marsipan hvis du ønsker brownies uten sukker:
Blend 100 g mandler med skall til fint mel (eller bruk mandelmel). Hakk og blend 3 tørkede aprikoser og 4-5 dadler sammen med så lite kokende vann som mulig. Fruktene skal ha purè-konsistens. Elt purèen inn i mandelmelet. Tilsett ev. mer mandelmel, hvis massen ikke er fast nok. Legg marsipanen i kjøleskapet et par timer, før du bruker den.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips