Oppskrifter / Moussaka
Moussaka
Retten krever en del forberedelser, men når du først har gjennomført de ulike prosessene, kan du hvile deg i godstolen til middagen er ferdig og gjestene står på døren.
Retten krever en del forberedelser, men når du først har gjennomført de ulike prosessene, kan du hvile deg i godstolen til middagen er ferdig og gjestene står på døren.
Ingredienser
125 g kokefaste poteter
0.5 auberginer
salt
0.75 ss olivenolje
Kjøttsaus
125 g kvernet kjøtt av okse eller lam
0.5 ss klaret smør
0.5 løk, hakket
1 hvitløkfedd
0.5 røde chili, finhakket
2.5 kvister timian
0.25 ss oregano, hakket
100 g friske tomater i terninger
25 g revet parmesan
Hvit saus
7.5 g smør
7.5 g fint speltmel
1.5 dl helmelk
Grønnsalat
0.25 isbergsalat
0.25 ss saft av økologisk sitron
0.5 ss olje
Slik gjør du
1.
Varm stekeovnen til 200 °C.
2.
Kok hele poteter møre.
3.
Skjær i skiver. Skjær auberginer i skiver på langs.
4.
Dryss skivene med salt og la dem «svette» i 15 minutter.
5.
Tørk av salt og væske. Fordel skivene utover bakepapir på stekebrett.
6.
Drypp olivenolje over.
7.
Stek i varm ovn i 15–20 minutter.
8.
Senk ovnsvarmen til 180 °C.
Kjøttsaus
1.
Stek kjøttdeig i smør.
2.
Tilsett løk, hvitløk, chili og urter. Fres til løken er myk og blank.
3.
Vend inn tomatene.
4.
Kok videre i 20 minutter på middels varme.
Hvit saus
1.
Smelt smør i kjele og rør inn mel. Spe med melk.
2.
La sausen koke i 10 minutter.
3.
Legg lagvis i en ildfast form: Kjøttsaus, potetskiver, aubergineskiver og hvit saus i flere omganger. Det øverste laget skal være hvit saus. Topp med revet parmesan. Stek formen ved 180 °C i 40 minutter.
Grønn salat
1.
Riv salathodet.
2.
Drypp med sitronsaft og olivenolje.
3.
Server til.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Rester? Gled deg. Moussaka er blant de varmende, mektige rettene som blir enda bedre dagen etter! Bare varm den opp, bland en ny, frisk salat og nyt.
Prøv også: