Nydelig linsegryte med torsk

Linsegryte med torsk er en smaksfull fiskerett med deilige smaker og masse byggeklosser. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Linsegryte med torsk er en smaksfull fiskerett med deilige smaker og masse byggeklosser. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Ingredienser

Linsegryte med torsk

500 g puylinser

175 g røkt bacon

2 gulrøtter

1 løk

2 hvitløksfedd

175 g purre

175 g stangselleri

1 dl extra virgin olivenolje

0.5 glass tørr hvitvin

1.5 liter kjøtt- eller grønnsakskraft

3 timianstilker

1 laurbærblad

nykvernet pepper

havsalt

Slik gjør du

Linsegryte med trosk

1.

Skyll linsene under rennende vann

2.

Skjær baconet i små terninger

3.

Skrell løk, gulrot og hvitløk og rens purre og stangselleri

4.

Skjær opp i terninger

5.

Varm olivenoljen i en stekepanne, og steik baconet gyllenbrunt

6.

Ha i alle grønnsakene og la det frese i 1 minutt

7.

Tilsett linser og bland godt

8.

Hell i vin og kraft, og ha i timian og laurbærblad.

9.

La det koke opp. Demp varmen, og la det putreforsiktig videre. La linsene koke i ca 30 min, eller til de er møre.

10.

Rør i masse nykverna pepper, og smak til med havsalt.

11.

Serveres med torskestykke

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Mens jeger-og sankermannen på en gjennomsnittlig dag spiste imponerende 100-150 gram fiber per dag, så spiser vi moderne mennesker knappe 11-20gram. Fiber er maten til dine gode tarmbakterier. Spis mer fiber, med andre ord: slutt å sultefore dine gode tarmbakterier og nyt gode bakteriers verk. Oppnå betydelig bedre beskyttelse mot både overvekt, type-2-diabetes, hjerte-karsykdom, kroniske betennelsestilstander, nyre-og leversykdom og flere typer kreft*

Spis derfor mer havre og bygg (betaglukan), drikk havre-og havremandel drikk, spis mer belgfrukt (erter, linser, bønner), kalde poteter i potetsalat og grønne bananer (resistent stivelse), rå hvitløk, løk, rå asparges, løk, og sikre deg mer pektin fra sitrus, eple, rotgrønnsaker og nøtter.

 

*Dahl, Wendy J., et al. “Health benefits of fiber fermentation.” Journal of the American College of Nutrition 36.2 (2017): 127-136.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)