Oppskrifter / Nydelig linsegryte med torsk
Nydelig linsegryte med torsk
Linsegryte med torsk er en smaksfull fiskerett med deilige smaker og masse byggeklosser. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Linsegryte med torsk er en smaksfull fiskerett med deilige smaker og masse byggeklosser. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Ingredienser
Linsegryte med torsk
500 g puylinser
175 g røkt bacon
2 gulrøtter
1 løk
2 hvitløksfedd
175 g purre
175 g stangselleri
1 dl extra virgin olivenolje
0.5 glass tørr hvitvin
1.5 liter kjøtt- eller grønnsakskraft
3 timianstilker
1 laurbærblad
nykvernet pepper
havsalt
Slik gjør du
Linsegryte med torsk
1.
Skyll linsene under rennende vann
2.
Skjær baconet i små terninger
3.
Skrell løk, gulrot og hvitløk og rens purre og stangselleri
4.
Skjær opp i terninger
5.
Varm olivenoljen i en stekepanne, og steik baconet gyllenbrunt
6.
Ha i alle grønnsakene og la det frese i 1 minutt
7.
Tilsett linser og bland godt
8.
Hell i vin og kraft, og ha i timian og laurbærblad.
9.
La det koke opp. Demp varmen, og la det putreforsiktig videre. La linsene koke i ca 30 min, eller til de er møre.
10.
Rør i masse nykverna pepper, og smak til med havsalt.
11.
Serveres med torskestykke
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Mens jeger-og sankermannen på en gjennomsnittlig dag spiste imponerende 100-150 gram fiber per dag, så spiser vi moderne mennesker knappe 11-20gram. Fiber er maten til dine gode tarmbakterier. Spis mer fiber, med andre ord: slutt å sultefore dine gode tarmbakterier og nyt gode bakteriers verk. Oppnå betydelig bedre beskyttelse mot både overvekt, type-2-diabetes, hjerte-karsykdom, kroniske betennelsestilstander, nyre-og leversykdom og flere typer kreft*
Spis derfor mer havre og bygg (betaglukan), drikk havre-og havremandel drikk, spis mer belgfrukt (erter, linser, bønner), kalde poteter i potetsalat og grønne bananer (resistent stivelse), rå hvitløk, løk, rå asparges, løk, og sikre deg mer pektin fra sitrus, eple, rotgrønnsaker og nøtter.
*Dahl, Wendy J., et al. “Health benefits of fiber fermentation.” Journal of the American College of Nutrition 36.2 (2017): 127-136.