Berits raw twixkake

Dette er seriøst en av mine desiderte kakefavoritter. Jeg elsket kjekssjokoladen Twix da jeg var liten, med sprø kjeks og seig karamell. Nå har jeg komponert en Omstart30-vennlig kake, uten gluten og fri for kumelk, til alle dere og til meg selv. Så er det bare å nyte en liten bit til kaffekosen hver eneste dag om du vil. Jeg vil du skal kjenne at Omstart30 er ren nytelse både for kropp og gane.

twixkake til omstart 30

Dette er seriøst en av mine desiderte kakefavoritter. Jeg elsket kjekssjokoladen Twix da jeg var liten, med sprø kjeks og seig karamell. Nå har jeg komponert en Omstart30-vennlig kake, uten gluten og fri for kumelk, til alle dere og til meg selv. Så er det bare å nyte en liten bit til kaffekosen hver eneste dag om du vil. Jeg vil du skal kjenne at Omstart30 er ren nytelse både for kropp og gane.

Ingredienser

"Kjekslag"

4 dl kokosmasse

150 g cashewnøtter (omstart30: bløtlagt og tørket)

3 ss mandelsmør

1 ss kokossukker

0.5 ts salt

1 ss lønnesirup

0.5 dl kokosolje, smeltet

Karamellag:

1.5 dl tahini

120 g øko dadler (bløtlagt hvis harde)

1 ss kokossukker

0.5 dl plantedrikk (eks mandel, havre, havremandel)

3 ss smeltet kokosolje

0.25 ts salt

Sjokoladetrekk

80 g smeltet mørk sjokolade, >70% kakao, søtet med kokosblomstsukker

1 ts kaldpresset kokosfett

Slik gjør du

Bunn:

1.

Kjør alt unntatt lønnesirup og kokosolje i en blender/foodprosessor til det er godt blandet. Tilsett resten og kjør til du får en fin «deiglignende» konsistens.

2.

Trykk ned i en kakeform med diameter på 16 cm (firkantet hvis du vil lage barer) dekket med bakepapir. Sett i fryseren mens du lager karamellen. Ønsker du en lavere kake bruker du bare form på 18 eller 20 cm.

Karamell:

1.

Kjør alle ingrediensene i blenderen/foodprosessoren til du har en klebrig karamell. Fordel karamellen over bunnen og sett tilbake i fryseren.

Sjokoladetrekk:

1.

Smelt din favorittsjokolade sammen med kokosfett over et vannbad, eller lag den selv ved å smelte kakaosmør i et vannbad og visp inn resten.

2.

Dersom du lager barer: Skjær karamellbarene i ønsket form og dypp en og en i sjokoladen.

3.

Dersom du lager som en kake: spre sjokoladen utover kaken.

4.

Plasser på et brett og sett til avkjøling i kjøleskapet eller fryseren. Når sjokoladen har herdet, nyt! Oppbevar i kjøleskap eller fryser.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Dette er bare en av mange godsaker du kan nyte når du er på Omstart 30.

Har du helseplager knyttet til inflammasjon slik som overvekt, irritabel tarm, allergi, Type-2-diabetes, høyt blodtrykk, lite energi, konsentrasjonsvansker, søvnplager eller autoimmun sykdom? Test min populære metode basert på boka og bestselgeren «Omstart30». Utrolig mange har fått hjelp av metoden og oppnådd varig endring.

Glem kaloritelling, spis deg god og mett på nydelig mat som både kan gi mer energi og lindrer helseplager.

Les mer om Omstart30 her

Andre oppskrifter