Oppskrifter / Pankopanert torsk
Pankopanert torsk
Panko er en tradisjonell japansk panering laget av brød uten skorpe som gir et sprøere og luftigere resultat. Du kan panere alle typer hvit fisk, og sei og torsk er gode valg.
Panko er en tradisjonell japansk panering laget av brød uten skorpe som gir et sprøere og luftigere resultat. Du kan panere alle typer hvit fisk, og sei og torsk er gode valg.
Ingredienser
Ovnsbakt fries av søtpotet og rotfrukt
1 stor søtpotet
1 pastinakk
1 bit sellerirot
Pankopanert fisk
700 g torsk sei eller annen hvit fisk
8 ss panko brødsmuler uten skorpe (gjerne fra spelt eller annen urkorn)
2 ss sesamfrø
½ ts nykvernet pepper
1 egg
Dill/persille finhakket -kan sløyfes
Slik gjør du
Ovnsbakt fries av søtpotet og rotfrukt
1.
Kutt opp søtpotet, pastinakk og sellerirot i staver og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
2.
Ha over litt olivenolje og sett brettet i ovnen på 175 grader til de blir møre. Ca 20 minutter
Pankopanert fisk
1.
Start med å gjøre klar fisken, legg den på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig væske kan trekke ut. Tørk av fisken ved behov
2.
Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og stek de raskt, til de får en svak gyllen farge.
3.
Visp sammen 1 egg i en liten bolle.
4.
Bland sammen ingrediensene til paneringen på et fat, også sesamfrøene
5.
Pensle fisken med egget
6.
Legg fiskefileten i paneringen på den siden den er penslet med egg, og dekk overflaten med panering. Pensle egg på oversiden av fisken og vend om og gjør det samme på den andre siden.
7.
De pankopanerte fiskefiletene kan stekes både i stekepannen og i ovn.Fiskefiletene stekes i panna med smør og/eller olje til gyllen farge på middels varme. I stekeovn: Stekes med over- og undervarme ved 200 grader i cirka 18 minutter.
Ovnsbakt fries av søtpotet og rotfrukt er kjempegodt som tilbehør og det er veldig enkelt å lage. Lag fries av de rotfruktene du har eller liker. Om du bare vil bruke søtpotet, så går det veldig fint det også.
Skrevet av: Berit Nordstrand