Oppskrifter / Pannestekt torskefilet på jordskokkpurè
Pannestekt torskefilet på jordskokkpurè
I vinterhalvåret er sjømaten på sitt beste og mange har tradisjon for torsk, kveite og annen hvit fisk til jul. Tradisjonelt tilbehør til kveita hos oss er mandelpoteter, agurksalat og rømme.
I vinterhalvåret er sjømaten på sitt beste og mange har tradisjon for torsk, kveite og annen hvit fisk til jul. Tradisjonelt tilbehør til kveita hos oss er mandelpoteter, agurksalat og rømme.
Ingredienser
Pannestekt torskefilet
150 g torsk
Smøremyk rapskokos/ smør til steking
lakserogn
1.25 skiver spekeskinke/bacon
Brekkbønner/brokkoli som tilbehør
Jordskokkpurè
125 g jordskokk
0.063 dl extra virgin olivenolje
0.5 dl kremfløte
0.25 ss smør
havsalt
sitron, litt saft
Slik gjør du
Pannestekt torskefilet
1.
Stek bacon og legg til side. Damp brokkolibuketter/brekkbønner på rist i noen få minutter
2.
Skjær torskefileten i fire passe stykker. Varm en stekepanne og ha i Smøremyk Rapskokos/smør til steking. Stek fisken på middels varm panne til du ser fiskefileten er gjennomstekt ca.2/3 opp på siden. Øs fiskefileten med litt av smøret mens du steker den ferdig. Du behøver altså ikke snu fiskefileten om du øser med smør det siste minuttet av steketiden.
3.
Server torskefileten på en seng av jordskokkpure, med brekkbønner, en skive sprøstekt bacon og litt lakserogn.
Jordskokkpurè
1.
Forvarm ovnen på 175gC.
2.
Skrubb jordskokkene og del dem i biter som legges i en skål. Slå over olivenolje og tilsett hakket chilli. Bland godt.
3.
Ha bitene utover en stekeplate og ovnsbak til jordskokken er mør, ca. 25-30 minutter.
4.
Ha bitene i en kasserolle, tilsett smør og fløte og kjør til pure med en stavmikser.
5.
Smak til med salt og sitronsaft.
Her har jeg laget en ny vri, med mer smaksrik og betydelig mer næringsrik jordskokkpurè enn det de fleste er vant til. Det er fordi jeg skrubber jordskokken og ovnsbaker den, i stedet for å skrelle og koke den. Med sprøstekt bacon, brekkbønner og litt lakserogn er dette festmat som kan serveres hele året.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også disse nydelige rettene: