Pavlova med gul krem

Pavlova er en enkel og lekker festkake og er for mange en selvfølge på et hvert kakebord. Dette er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk og seig inni. Pavlova med friske bær er en luftig og søt glutenfri dessertkake av marengs pyntet med pisket krem og vaniljekrem.

Pavlova er en enkel og lekker festkake og er for mange en selvfølge på et hvert kakebord. Dette er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk og seig inni. Pavlova med friske bær er en luftig og søt glutenfri dessertkake av marengs pyntet med pisket krem og vaniljekrem.

Ingredienser

Bunn

3 stk eggehviter

1 ts hvitvinseddik

1 dl kokosblomssukker

1 dl rørsukker

1 ts maizena/potetmel/Johannesbrødkjernemel

0.5 ts vaniljesukker/vaniljefrø

Gul krem

0.5 dl kremfløte/melk/MYLK

25 g honning

3 eggeplommer

1 ts maizena/potetmel/Johannesbrødkjernemel

0.5 vaniljestang

50 g kjøleskapskaldt smør, terninger

Slik gjør du

Bunn

1.

Sett stekeovnen på 200 gC

2.

Finn frem en stekeplate, dekk den med bakepapir og tegn en sirkel på 26 cm i diameter. Pisk romtempererte eggehviter stive i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper.

3.

Tilsett kokosblomstsukker, rørsukker, vaniljesukker og maizena/potetmel mens du fremdeles pisker. Pisk videre i 20 minutter på høyeste hastighet til du har en blank, smidig og fast masse. Ha den inni sirkelen på bakepapiret i et jevnt tykt lag.

4.

Senk temperaturen i ovnen til 100gC. Sett kaken på nederste rille i ovnen og stek i 60-70 minutter. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Gul krem

1.

Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.

2.

Ha fløte, vaniljefrø, maizena/potetmel/Johannesbrødkjernemel og eggeplommer i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter.

3.

Trekk kjelen av platen etter 15-20 sekunders koking.

4.

Avkjøl helt og rør kraftig inn honning og kalde smørterninger. Avkjøler du ikke helt, så vil smør og honning gjøre kremen rennende.

5.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og pynt med blåbær og sitronmeliseblader.


Når du bruker kokosblomstsukker blir kaken seig og myk. Vil du ha den sprø må du bruke sukker.

Toppet med gul krem eller eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse kjempegode festkakene:

Andre oppskrifter