Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på en nydelig ostekake som smaker himmelsk, som er enkel å lage og som ikke krever steking. Det er flott å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken.
Denne kaken skaper begeistring både hos liten og stor hjemme hos oss. Håper den faller i smak hos deg også!
Prøv også disse kakefavorittene:
- “Ostekake” uten melk
- Helt rå nøttebunn
- Suksessterte
- Gulrotkake uten gluten
- Banankake med valnøtter og mørk sjokolade
- Yoghurt-iskake med nøttebunn
Innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Ingredienser
Bunn
- 1 pose Berit Nordstrand granola (300g)
- 125 g Smøremyk Rapskokos
- 1 ts kanel
Ostefyll
- 300 g Philadelphia smøreost evt. en annen naturell ost
- 4 plater gelatin
- 4 ss H-melk/kremfløte
- 0.5 dl honning
- 1 sitron, kun saften
Slik gjør du
Bunn
Ostefyll
- Del sitronen i to og skvis ut saften.
- Pisk sammen honning og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt, og visp inn sitronsaften.
- Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 min.
- Varm 4 ss H-melk/kremfløte lunken i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem inn i melken.
- Rør gelatinenmelken sammen med osteblandingen.
- Fordel røren over kjeksbunnen i springformen.
- Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller til kaken har satt seg.
- Når kaken er klar, ta kaken ut av formen og over på et kakefat. Jeg klipper av bakepapiret rundt kakebunnen og lar det bare være på.
- Pynt ostekaken med litt granola, friske bær og blader av sitronmelisse.