Yoghurt-iskake med nøttebunn

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på yoghurtiskake som ikke krever steking. Den er helt uten tilsatt sukker og er en flott variasjon over måter å kose seg med rå nøtter og friske bær på.

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på yoghurtiskake som ikke krever steking. Den er helt uten tilsatt sukker og er en flott variasjon over måter å kose seg med rå nøtter og friske bær på.

Ingredienser

3 dl nøtter og frø (jeg brukte mandler, hasselnøtter)

1.5 dl tørkede økologiske aprikoser (bløtlagt i 30 min)

3 dl fullfet yoghurt naturell (eks. gresk/ tyrkisk)

2-3 dl rørte jordbær

1 kurv jordbær

blåbær og sitronmelisseblader til pynt

Slik gjør du

1.

Kjør nøtter og frø sammen med bløtlagte aprikoser i blenderen. Ta det hele i to omganger, så det ikke blir for mye i blenderen.

2.

Smør nøttedeigen utover i bunnen på en liten kakeform.

3.

Hell yoghurten oppå nøttebunnen og smør utover til et jevnt lag. Så følger de rørte jordbærene.

4.

Sett kaken i fryseren en halvtimes tid.

5.

Vask og del jordbærene.

6.

Pynt kaken med jordbær, blåbær og blader fra en sitronmelisse.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Til kaffen i hverdagen ble det gjerne servert hjemmelaget kavring med ost. Nå legger vi listen langt høyere og synes kanskje vi må lage istand både kaker og desserter for en hyggelig venneprat. Vi venter ofte en formell invitasjon og går ikke bare over til naboen, banker på døren og setter oss ned for en enkel kaffekopp.

Kjøper du økologiske jordbær er de ofte så søte at det er unødvendig med tilsatt sukker. Jeg fryser bærene hele på sommeren og rører en kurv av gangen når jeg skal bruke bærene.

Du kan variere denne kaken med fyll og pynt av all verdens frisk frukt og bær ettersom de modnes. Vi går jammen en hærlig tid i møte!

Etter en halvtime i fryseren er iskaken klar til servering. Laget med rørte jordbær renner litt utover når kaken tiner, så det er lurt å bruke et kakefat med høye kanter

Studier viser at regelmessig bruk av meieriprodukt kan øke fettforbrenningen (ref. Am J Clin Nutr 2005). Det ser ut til at effekten kan henge sammen med redusert nivå  av parathyroideahormon – et hormon som frigjør kalsium fra skjelettet hvis maten er kalsiumfattig. Dette hormonet demper fettforbrenningen om maten din er kalsiumfattig.

Les også: Er melkefett sunt?

Andre oppskrifter