Pizza Margherita a la Nordstrand

Her får du oppskriften på en utrolig enkel, men fantastisk god pizza. Du velger selv om du vil kaldheve deigen natten over i kjøleskap eller la den etterheve mens du lager min tomatsaus med en liten vri. Jeg bruker nemlig spisskumin i pizzasausen, og jeg lover deg en en saus du garantert kommer til å lage igjen.

Her får du oppskriften på en utrolig enkel, men fantastisk god pizza. Du velger selv om du vil kaldheve deigen natten over i kjøleskap eller la den etterheve mens du lager min tomatsaus med en liten vri. Jeg bruker nemlig spisskumin i pizzasausen, og jeg lover deg en en saus du garantert kommer til å lage igjen.

Ingredienser

Pizzabunn

1 ts tørrgjær/5g fersk gjær

3 dl lunkent vann

3 ss extra virgin olivenolje

0.5 ts havsalt

450 g øko finmalt spelt

Tomatsaus

2 fedd hvitløk, finhakket

1 gul løk, grovhakket

1 rød chilli (uten frø), finhakket

4 ss extra virgin olivenolje

1 ss øko tomatpure

1 ss honning

1 ss eddik

600 g tomatpassata

0.5 ts spisskummen

Havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Revet gulost eller revet vegan ost om du vil

Blader av basilikum

Slik gjør du

Pizzabunn

1.

Bland mel, tørrgjær og havsalt.

2.

Lunk vannet og tilsett oljen.

3.

Bland det våte i det tørre.

4.

Kna deigen sammen til en jevn deig.

5.

Legges i en bakebolle dekket med plast, hev til dobbel størrelse ca.1 time på benken (eller kald hev gjerne over natten).

6.

Kjevles til en tynn bunn som dekker den store stekeplaten i ovnen.

7.

Etterhev mens du lager sausen.

Tomatsaus

1.

Surr gul løk, hvitløk og chilli i olivenolje på moderat temperatur i en panne til løken er blank.

2.

Tilsett tomatpure, honning, eddik og spisskummen, og rør godt så smakene får sette seg i 1 minutt.

3.

Tilsett tomatpassata, bland godt og la sausen småputre i 30 minutter så smakene får sette seg.

4.

Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.

5.

Forvarm ovnen til 275gC.

6.

Fordel tomatsausen i et jevnt lag på hele pizzaen.

7.

Ha på revet gulost og stek midt i ovnen på 275gC i 12-15 minutter til bunnen er passe stekt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse pizzafavorittene om du får lyst på pizza en dag:

Andre oppskrifter