Har du ikke prøvd hvit pizza før, også kalt pizza blanco, så bør du prøve deg på denne. Deigen dekker en stor stekeplate, er enkel å kjevle ut og smaker nydelig.
Sett deigen på kvelden før du legger deg om du vil og la den kaldheve i kjøleskapet over natten, og vips har du ”ferdigbunn” til min superenkle hvite pizzasaus av rømme, hvitløk og oregano. Hos oss ble det kamp om pizzastykkene.
Glad i pizza? Da burde du også prøve disse knallgode variantene:
- Enkel urtepizza
- Pizzasnurrer
- Sesongens pizza med grønnkålkrisp
- Verdens beste proteinrike glutenfrie pizza
- Lompepizza
Ingredienser
Pizzabunn
- 1 ts honning
- 2 dl lunket vann
- 0.5 ts tørrgjær (evt. 5g fersk gjær)
- 2 ss ekstra virgine olivenolje
- 5 dl øko spelt (bland gjerne finmalt og grovmalt)
- 0.5 ts mineralsalt
Hvit pizzasaus
- 2.5 dl Rørosrømme (ett beger)
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ts tørket oregano
Fyll
- 1 rødløk, i tynne skiver
- 50 g pepperoni-skiver
- 2 blader grønnkål, uten stilk (revet i småbiter)
- 220 g gulost, revet (jeg brukte 1 pose Synnøve Finden revet gulost)
Slik gjør du
Pizzabunn
- Rør honningen ut i lunkent vann.
- Løs fersk gjær i væsken (bland tørrgjær i det tørre), rør inn oljen og la stå i 5 minutter, mens du blander det tørre i en bollen på din kjøkkenmaskin.
- Tilsett det våte og kjør på laveste hastighet i 3-4 minutter. Tilsett mer mel om nødvendig til passe pizzadeig-konsistens.
- Hev deigen over natten (i kjøleskapet) om du vil bryte ned det meste av fytinsyre, eller i minimum 1 time på et lunt sted.
- Sett ovnen på 225 grader
- Kjevle deigen ut til en tynn, stor pizzabunn på et bakepapir. Legges over på en stekeplate.
- Bland ingrediensene til hvit pizzasaus og smør sausen utover bunnen
- Ha skivet rødløk, pepperoni, grønnkålbiter og revet gulost over
- Stek midt i ovnen i 10-15 minutter
Tips: har du ikke rødløk eller pepperoni i hus, kan du bruke gul løk og tynne squash-skiver med krydder på istedenfor.