Pizza blanco

Har du ikke prøvd hvit pizza før, også kalt pizza blanco, så bør du prøve deg på denne. Deigen dekker en stor stekeplate, er enkel å kjevle ut og smaker nydelig.

Har du ikke prøvd hvit pizza før, også kalt pizza blanco, så bør du prøve deg på denne. Deigen dekker en stor stekeplate, er enkel å kjevle ut og smaker nydelig.

Ingredienser

Pizzabunn

1 ts honning

2 dl lunket vann

0.5 ts tørrgjær (evt. 5g fersk gjær)

2 ss ekstra virgine olivenolje

5 dl øko spelt (bland gjerne finmalt og grovmalt)

0.5 ts mineralsalt

Hvit pizzasaus

2.5 dl Rørosrømme (ett beger)

3 fedd hvitløk, finhakket

3 ts tørket oregano

Fyll

1 rødløk, i tynne skiver

50 g pepperoni-skiver

2 blader grønnkål, uten stilk (revet i småbiter)

220 g gulost, revet (jeg brukte 1 pose Synnøve Finden revet gulost)

Slik gjør du

Pizzabunn

1.

Rør honningen ut i lunkent vann.

2.

Løs fersk gjær i væsken (bland tørrgjær i det tørre), rør inn oljen og la stå i 5 minutter, mens du blander det tørre i en bollen på din kjøkkenmaskin.

3.

Tilsett det våte og kjør på laveste hastighet i 3-4 minutter. Tilsett mer mel om nødvendig til passe pizzadeig-konsistens.

4.

Hev deigen over natten (i kjøleskapet) om du vil bryte ned det meste av fytinsyre, eller i minimum 1 time på et lunt sted.

5.

Sett ovnen på 225 grader

6.

Kjevle deigen ut til en tynn, stor pizzabunn på et bakepapir. Legges over på en stekeplate.

7.

Bland ingrediensene til hvit pizzasaus og smør sausen utover bunnen

8.

Ha skivet rødløk, pepperoni, grønnkålbiter og revet gulost over

9.

Stek midt i ovnen i 10-15 minutter

Sett deigen på kvelden før du legger deg om du vil og la den kaldheve i kjøleskapet over natten, og vips har du ”ferdigbunn” til min superenkle hvite pizzasaus av rømme, hvitløk og oregano. Hos oss ble det kamp om pizzastykkene.

Tips: har du ikke rødløk eller pepperoni i hus, kan du bruke gul løk og tynne squash-skiver med krydder på istedenfor.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter