Smaksrik lompepizza

med linser

Denne oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018. Den er enkel å gjennomføre med få ingredienser og den smaker kjempegodt! Det faktum at det er linser i kjøttblandingen gjør retten mer mettende, i tillegg til at mengden kjøtt som konsumeres per person reduseres. Restene av kjøttblandingen kan også fint brukes til å lage retter som f.eks lasagne.

Prøv også disse smaksrike, enkle og raske rettene:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Lompepizza med linser

  • 400 g kjøttdeig
  • 600 g linser (allerede kokte)
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g gram revet ost
  • 4 tortillalefser/speltlomper
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1 ts pepper
  • 1 ts chilipulver
  • 2 bokser knuste tomater
  • ½ boks mais

Slik gjør du

Lompepizza med linser

  1. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, før du har i de allerede kokte linsene, og lar det steke litt til.
  2. Deretter har du i de knuste tomatene, tomatpureen, maisen og krydderet.
  3. Skru på ovnen på 190 grader over- og undervarme, og legg lefsene/lompene på et bakepapir og deretter på et stekebrett.
  4. Ha på ønsket mengde av kjøttblandingen og ost, før «pizzaene» stekes i ovnen til osten er smeltet.

TIPS: ha over en neve ruccolasalat og en dæsj rømme ved servering