Smaksrik lompepizza

Denne oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018. Den er enkel å gjennomføre med få ingredienser og den smaker kjempegodt! Det faktum at det er linser i kjøttblandingen gjør retten mer mettende, i tillegg til at mengden kjøtt som konsumeres per person reduseres. Restene av kjøttblandingen kan også fint brukes til å lage retter som f.eks lasagne.

Denne oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018. Den er enkel å gjennomføre med få ingredienser og den smaker kjempegodt! Det faktum at det er linser i kjøttblandingen gjør retten mer mettende, i tillegg til at mengden kjøtt som konsumeres per person reduseres. Restene av kjøttblandingen kan også fint brukes til å lage retter som f.eks lasagne.

Ingredienser

Lompepizza med linser

100 g kjøttdeig

150 g linser (allerede kokte)

0.25 ss tomatpuré

75 g gram revet ost

1 stk tortillalefser/speltlomper

0.25 ss spisskummen

0.25 ss paprikakrydder

0.25 ts pepper

0.25 ts chilipulver

0.5 bokser knuste tomater

1 klype mais (boks)

Slik gjør du

Lompepizza med linser

1.

Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, før du har i de allerede kokte linsene, og lar det steke litt til.

2.

Deretter har du i de knuste tomatene, tomatpureen, maisen og krydderet.

3.

Skru på ovnen på 190 grader over- og undervarme, og legg lefsene/lompene på et bakepapir og deretter på et stekebrett.

4.

Ha på ønsket mengde av kjøttblandingen og ost, før «pizzaene» stekes i ovnen til osten er smeltet.

5.

TIPS: ha over en neve ruccolasalat og en dæsj rømme ved servering

Skrevet av: Berit Nordstrand

Prøv også disse smaksrike, enkle og raske oppskriftene

Andre oppskrifter