Potet-og purresuppe på 1-2-3

En kjempegod, sunn og billig lunsj eller middag. Topp den med sprøstekte skinkerester, litt pestoolje, grønnkål chips, krutonger, pannestekt sopp eller rester kylling og sjømat. Her er det mye god smak og næring for pengene.

En kjempegod, sunn og billig lunsj eller middag. Topp den med sprøstekte skinkerester, litt pestoolje, grønnkål chips, krutonger, pannestekt sopp eller rester kylling og sjømat. Her er det mye god smak og næring for pengene.

Ingredienser

1 purreløk, i ringer

stekefett

3 fedd hvitløk, finhakket

600 g poteter, i terninger

1 liter grønnsakskraft (vann + buljongpulver)

2.5 dl kyllingkraft (eller grønnsakskraft)

0.5 sitron, saften av

salt og pepper etter smak

valgfri topping

Spicy kikerter som topping

230 g hermetiske kikerter (en eske)

2 ss olivenolje

1 ss tacokrydder

Slik gjør du

1.

Vask og skjær grønnsakene opp i passe biter. Smelt stekefett i en gryte og la purre og hvitløk surre sammen et par minutter til løken er blank.Tilsett poteter og kraft, og la det hele få et oppkok. La så suppen småkoke til potetbitene er møre (20-25 min).

2.

Lag i stand toppingen mens suppen koker ferdig. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Spicy kikerter som topping

1.

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

2.

Ha kikertene i en liten ildfast form, ha på olje og krydder, og bland alt godt sammen.

3.

Settes i ovnen og stekes i 15-20 minutter – kikertene skal bli gylne men ikke brent.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Bli medlem av klubb Nordstrand for flere eksklusive oppskrifter HER
  • Slik lykkes du med bedre vekttap over tid. Les her

Andre oppskrifter