Pulled pork med coleslaw

Det er flott å kunne bruke andre stykningsdeler enn svinefilet og koteletter. Pulled pork av svineknoke er både fredagskos og festmat. Jeg trekker gjerne kjøttet kvelden i forveien, renser det og setter det kaldt. Coleslaw og barbequesaus lager jeg gjerne også i stand på forhånd. Så kan jeg bare røre inn sausen i kjøttet og varme det under grillen rett før servering. Enklere kan det ikke bli.

Det er flott å kunne bruke andre stykningsdeler enn svinefilet og koteletter. Pulled pork av svineknoke er både fredagskos og festmat. Jeg trekker gjerne kjøttet kvelden i forveien, renser det og setter det kaldt. Coleslaw og barbequesaus lager jeg gjerne også i stand på forhånd. Så kan jeg bare røre inn sausen i kjøttet og varme det under grillen rett før servering. Enklere kan det ikke bli.

Ingredienser

Pulled pork

0.25 røkt og saltet svineknoke

hele pepperkorn

laurbærblad

vann til trekking av svineknoken

Barbequesaus

1.5 ss øko ketchup

0.5 ss worchestershiresaus

0.5 ts rødvinseddik

0.25 ts sennep

0.25 hvitløksfedd, finhakkede

0.25 ss honning

Slik gjør du

Pulled pork

1.

Legg svineknoken i en kjele.

2.

Hell kaldt vann i kjelen til det dekker svineknoken, dvs. 3-4 liter. Ha i 1-2 ts hele pepperkorn og 1 laurbærblad.

3.

Kok opp, skum av og la trekke i minimum 2 timer, gjerne 2 ½ til 3 timer.

4.

Ta opp kjøttet og ta vare på kraften (dvs. sil den og oppbevar den kjølig til grønnsakssuppe en annen dag).

5.

Kjøttet renses og rives fra hverandre med to gafler, så du har pulled pork.

Barbequesaus

1.

Bland alle ingrediensene og sett kjølig mens kjøttet koker.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Nytes sammen med coleslaw og hamburgerbrød av urkorn eller pitabrød.

Prøv også disse smarte nytelsene:

Andre oppskrifter