Rå vegan nøttekake med bringebærkrem – glutenfri og melkefri

Her får du oppskriften på en kjempegod rå nøttekake med frisk bringebærkrem. Den er rik på smak, mektig og full av gode byggeklosser. Dette er kaken absolutt alle kan kose seg med; Matheas venninne med cøliaki, min veganske venninne og en og kollega som ikke kan tåle kokos. Dette er derfor en genial kake til selskap og til fest.

Her får du oppskriften på en kjempegod rå nøttekake med frisk bringebærkrem. Den er rik på smak, mektig og full av gode byggeklosser. Dette er kaken absolutt alle kan kose seg med; Matheas venninne med cøliaki, min veganske venninne og en og kollega som ikke kan tåle kokos. Dette er derfor en genial kake til selskap og til fest.

Ingredienser

Rå nøttekake

1 dl cashewnøtter

1 dl valnøtter

2 dl havregryn, glutenfrie

10 små tørkede fiken

2 ss rå honning /agave/lønnesirup

0.5 ts havsalt

Bærkrem

3 dl bær, eks tinte frosne bringebær

3 dl cashewnøtter, bløtlagte

5 tørkede fiken

2 ss lønnesirup

Slik gjør du

1.

Bløtlegg nøtter og fiken i minst 4 timer (nøttene bør helst bløtlegges over natten for å fjerne det meste av antinæringsstoffer som for eksempel fytinsyre).

2.

Ha alt av ingredienser til kakebunnen i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn masse. Trykk massen ut i en liten rund kakeform kledd med bakepapir i bunnen.

3.

Ha ingrediensene til bærkremen i foodprosessoren og kjør til en jevn krem. Fordel kremen over kakebunnen, dekk formen og sett den i fryseren minst 1 time så kremen stivner.

4.

Pynt med bær og gjerne med spiselige blomster om du har.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Bytt ut bringebær med skogsbær eller med frukt som mango eller kiwi så har du skogsbærkake, mango- og kiwikake så lett som bare det.

Prøv også disse oppskriften:

Andre oppskrifter