Rå banankake

Har du noen modne bananer liggende hjemme? Denne rå banankaken er enkel og lage, og trenger lite behandling av ingredienser på forhånd. Helt nydelig!

Har du noen modne bananer liggende hjemme? Denne rå banankaken er enkel og lage, og trenger lite behandling av ingredienser på forhånd. Helt nydelig!

Ingredienser

2.5 dl mandelmel

3 store spiseskjeer rå kokosolje

2.5 dl store glutenfri havregryn

3 håndfuller valnøtter

1 ts kanel

1 ts kardemomme

0.5 g havsalt ​(helst flak, slik som maldonsalt, da flakene vil holdes hele i deigen og by på deilige overraskelser i hvert tygg)

1.5 dl kokosmasse

15 ​ferske​ små dadler (​ eller 10-12 store medjooldadler. Medjooldadler må legges i bløt i minimum 30-40 minutter før bruk i en slik oppskrift)

4 godt modne bananer, med brune flekker (en til topping, resten til kakedeigen)

Slik gjør du

1.

Finn frem en stor bolle, foodprosessor og en slikkepott, og gjør deg klar for å lage kaken.

2.

Vi starter med å gjøre klart alt det tørre. Hell mandelmel, kanel, kardemomme, havsalt og kokosmasse i bollen. Knus deretter 2-3 håndfuller valnøtter oppi bollen, men pass på å spare på noen av valnøttene slik at du kan bruke de som topping.

3.

Vi trenger også litt havremel, slik at deigen blir ordentlig fast og sammenlimt! Blend 2,5 dl store glutenfri havregryn, helt til de er blitt knust til mel! Tilsett det så i bollen med resten av det tørre.

4.

Over til det saftige.​​ Skrell 14-15 ferske dadler og 2 modne bananer, plasser i foodprossessoren, og miks til blandingen er helt flytende. ​(Jeg anbefaler å pulsere i en foodprosessor i ca 10 sekunder av gangen, der du stopper opp og rører rundt med en slikkepott mellom hvert intervall. Blandingen pulseres ca. to ganger, så er konsistensen flytende.)

5.

Tilsett så kokosoljen i den samme blandingen, og blend sammen godt. Bådle dadlene, kokosoljen og bananene skal blendes sammen helt til de er brutt ned til en purré. Den siste bananen skal moses inn for hånd i deigen, slik at du også får noen store biter av banan i kaka.

6.

Når massen er god, er allting godt, og du brer den godt utover alle de tørre ingrediensene, for så å kna deigen sammen med enten hender eller en slikkepott.

7.

Når deigen er godt rørt rundt, og med konsistent slik som en grov men saftig bolledeig, fører du hele deigen over på et bakeark. Deigen skal nå formes som en lekebuss, med avlang form og to etasjer.

8.

Pakk kaken inn i to bakeark, lukk papiret, fest så med strikk eller hyssing, som om det skulle vært en julestek. Dette gjør at kaken holder seg fast og saftig, uten at du trenger å bruke en brødform.

9.

Avkjøl kaken i 2-3 timer, eller la den stå over natten om mulig, slik at den blir ordentlig limt sammen. Når kaken er klar til servering, plasserer du den på et fat og pynter med tørkede blomster, valnøtter, 4-5 tynne bananskiver, kokosflak og tørkede fiken. Vær kreativ!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter