Raw sjokoladekake med smak av lakris – glutenfri og plantebasert

Denne sjokoladekaken er seig, saftig og veldig smaksrik. Den metter også godt slik at det passer fint med en liten bit til kaffen. Supert å kunne by på plantebaserte og glutenfrie sjokoladekakebiter når du får overaskende besøk eller bare får lyst på noe godt.

Denne sjokoladekaken er seig, saftig og veldig smaksrik. Den metter også godt slik at det passer fint med en liten bit til kaffen. Supert å kunne by på plantebaserte og glutenfrie sjokoladekakebiter når du får overaskende besøk eller bare får lyst på noe godt.

Ingredienser

Kakebunn

200 g dadler/jumborosiner/fiken

100 g cashewnøtter

75 g valnøtter

4 ss lønnesirup

25 g hakket Berit™ mørk sjokolade

Topping

2 ss chiafrø + 8 ss vann

1 ss kaldpresset kokosfett

3 ss toppede rå kakao

3 ss lønnesirup

50 g dadler/jumborosiner/fiken

50 g cashewnøtter

Slik gjør du

1.

Rør sammen chiafrø og vann i en liten skål og sett til side.

2.

Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og kjør til en jevn deig. Ha bakepapir i en liten firkantet form og trykk bunnen ut i formen.

3.

Ha alle ingrediensene til toppingen, inklusive chiafrøblandingen, i foodprosessoren og kjør til en jevn masse. Fordel massen med skje oppå bunnlaget. Trykkes utover til et jevnt lag.

4.

Sett formen i kjøleskap en times tid så kaken får sette seg. Skjær opp passe biter med kniv og strø på litt lakrispulver, revet kokos eller kakaopulver. Pynt gjerne også med tørkede, spiselige blomster. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap inntil en uke eller i fryseren.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter