Oppskrifter / Salat med asparges, sprøstekt spekeskinke og krutonger
Salat med asparges, sprøstekt spekeskinke og krutonger
I denne salaten får du brukt opp noen skiver grovbrød som nydelige, sprø, smaksrike krutonger. Du bruker de salatbladene du måtte ha i kjøleskapet og tørrsteker litt rester av spekeskinke. Med eggebåter, parmesan og nydelig sennepsvinaigrette tryller du frem den lekreste salat av restemat.
I denne salaten får du brukt opp noen skiver grovbrød som nydelige, sprø, smaksrike krutonger. Du bruker de salatbladene du måtte ha i kjøleskapet og tørrsteker litt rester av spekeskinke. Med eggebåter, parmesan og nydelig sennepsvinaigrette tryller du frem den lekreste salat av restemat.
Ingredienser
Salat med asparges, sprøstekt spekeskinke og krutonger
100 g hjertesalat (ett hode)
1 bunt asparges (8 stk), rå
4 øko egg, hardkokte
3 grove brødskiver (til krutonger)
krydder på krutongene: timian, basilikum, havsalt og pepper
2 fedd hvitløk, finhakket
6 skiver spekeskinke, tørrstekt i stekepanne
parmesan i biter
Viniagrette
4 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss eplecidereddik (kjøp rå eddik)
1 ts grov sennep
havsalt og sort kvernet pepper etter smak
Slik gjør du
1.
Hardkok eggene, del dem i to og kvern litt sort pepper på hver enkelt.
2.
Skjær brødskivene i terninger og stek på middels varme i litt smør/olivenolje/hakket hvitløk, mens du vender dem jevnlig så de stekes på alle sider. Krydre med litt timian, basilikum, havsalt og pepper. Sett panne til side.
3.
Legg hjertesalatbladene utover salatfatet som en blomst. Skjær aspargesen i strimler og strø dem utover.
4.
Tørrstek skinken i en stekepanne til den blir sprø. Knekk bitene og strø dem utover salaten. Legg krutonger og eggebåter utover og strø parmesanbiter på toppen.
5.
Bland ingrediensene til vinaigretten og fordel den utover salaten.
Skrevet av: Berit Nordstrand