Forfriskende squashsalat

Nå som squash er i sesong vil jeg friste med en nydelig og forfriskende squashsalat. Salaten kan enten nytes alene som forrett eller mellommåltid, eller du kan bruke den som tilbehør til middagen. Uansett hvordan du foretrekker det, så smaker den utrolig godt!

Nå som squash er i sesong vil jeg friste med en nydelig og forfriskende squashsalat. Salaten kan enten nytes alene som forrett eller mellommåltid, eller du kan bruke den som tilbehør til middagen. Uansett hvordan du foretrekker det, så smaker den utrolig godt!

Ingredienser

Squashsalat med kikerter og pest

1 squash strimles med juliennejern eller ostehøvel

175 g kikerter

2 vårløk, hakket i ringer

25 g pinjekjerner, ristet i pannen

Viniagrette

2 ss grønn pesto

4 ss ekstra virgine olivenolje

2 ts balsamikoeddik

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Squashsalat med kikerter og pesto

1.

Strimle squashen, eller skjær den i tynne strimer med kniv. Dander den på et fat.

2.

Skyll kikertene og legg dem oppå.

3.

Hakk vårløken og gjør plass midt på fatet til denne, før du rister pinkekjerner og strør dem over.

Viniagrette

1.

Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og fordel denne over salaten ved servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Har du lyst til å lage denne retten med hjemmelaget pesto i stedet for en kjøpt variant? Her er oppskriften på en kjempegod grønn pesto.

Prøv også disse enkle rettene:

 

Andre oppskrifter