Blomkålris

Den hvite risen bør byttes ut og mange flere grønnsaker i korsblomstfamilien må inn. Hva er vel ikke bedre da enn å bytte hvit ris til blomkålris. Det er kjempegodt og passer som tilbehør til alle retter der du normalt ville ha brukt hvit ris. Denne må du bare prøve!

Den hvite risen bør byttes ut og mange flere grønnsaker i korsblomstfamilien må inn. Hva er vel ikke bedre da enn å bytte hvit ris til blomkålris. Det er kjempegodt og passer som tilbehør til alle retter der du normalt ville ha brukt hvit ris. Denne må du bare prøve!

Ingredienser

0.5 stor blomkål

1.5 ss Smøremyk Rapskokos/smør

0.25 løk, finhakket

0.5 dl kyllingkraft/grønnsaksbuljong (øko)

0.25 ts havsalt

0.125 ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

1.

Skjær blomkålen i buketter og ha halvparten i en foodprosessor av gangen.

2.

Kjør til passe risgrynstørrelse. Smelt smøremyk på middels varme i en stekepanne og stek løken til den blir blank (2-3 minutter).

3.

Hell blomkålrisen i stekepannen sammen med kraft og krydder.

4.

Bland det hele sammen og server mens blomkålrisen er mest mulig rå.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter