Salat med grillet hjertesalat og honningmelon

Honningmelonens nydelige sødme passer perfekt til grillet hjertesalat og min populære fetakrem med hvitløk. Topp med ristede pistasjnøtter, granateplefrø og mynteblader og du har den perfekte forretten. Varier med grillet spisskål, nykål eller pak choy om du vil. Nydelig alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Honningmelonens nydelige sødme passer perfekt til grillet hjertesalat og min populære fetakrem med hvitløk. Topp med ristede pistasjnøtter, granateplefrø og mynteblader og du har den perfekte forretten. Varier med grillet spisskål, nykål eller pak choy om du vil. Nydelig alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

Dette trenger du til 2 personer

1 hode hjertesalat

0.5 liten honningmelon, i terninger

Fetakrem

100 g fetaost

2 ss kokosyoghurt naturel

2 ss extra virgine olivenolje

1 fedd hvitløk

havsalt og pepper etter smak

Topping

pistasjnøtter fra earth control

granateplefrø (eller tørkede tranebær)

mynteblader

Slik gjør du

1.

Forvarm grillen

2.

Bland ingrediensene til fetakremen og kjør til en jevn fetakrem med stavmikser

3.

Del hjertesalathodet i to på langs. Ha litt olivenolje i hendene og gni salaten inn med olje. Krydre lett med salt og pepper.

4.

Grill hjertesalaten et par minutter på hver side til den får tydelige grillstriper.

5.

Skjær honningmelonen i terninger og dander hjertesalat, melon, fetakrem, granateplefrø, pistasjnøtter og mynteblader i porsjonsskåler. Bon appetit!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

 

Andre oppskrifter