Salatwraps med fetakrem

Salatwraps med fetakrem - en deilig oppskrift hentet fra min nye bok og metode – Autofagi 14. Her får du deilige crispy kikerter, en mild og kremet fetakrem og soltørkede tomater i en smaksbombe av en salat!

Salatwraps med fetakrem

Salatwraps med fetakrem - en deilig oppskrift hentet fra min nye bok og metode – Autofagi 14. Her får du deilige crispy kikerter, en mild og kremet fetakrem og soltørkede tomater i en smaksbombe av en salat!

Ingredienser

Crispy kikerter

1 boks hermetiserte kikerter, skylt (Omstart30: bløtlagte hassel eller cashewnøtter)

2 ss extra virgin olivenolje

0.5 ts spisskummen

0.5 ts chillipulver (juster etter ønsket styrke)

salt etter behov

Fetakrem

100 g fetaost av sau/greit, eller en smøremyk chèvre

0.5 sitron, saften av

salt og pepper, etter smak

Andre ingredienser

4 stk store salatblader (f.eks isbergsalat, romanosalat eller hodekål)

8 stk soltørkede tomater (i olje), tørket med et papirhåndkle og kuttet i strimler

1 stk agurk, i tynne strimler

2 ss gresk yoghurt, kan byttes med rømme for en fyldigere konsistens (Omstart30: naturell yoghurt av kokosmelk)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen på 200 grader.

2.

Bland kikertene i en bolle sammen med olivenolje, paprikapulver, spisskummen, chilipulver og litt salt. Rør godt. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel kikertene jevnt over.

3.

Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til kikertene er sprø og gylne. Rist dem rundt etter 15 minutter for jevn steking. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle.

4.

I en blender eller foodprosessor, bland sammen fetaost, sitronsaft, salt og pepper til du får en glatt krem. Juster smaken med mer sitronsaft, salt eller pepper om nødvendig.

5.

Legg to store salatbladet på hver tallerken. Spre et sjenerøst lag med fetakrem i midten av hvert salatblad.

6.

Topp fetakremen med soltørket tomat, agurk og de sprø spicy kikertene. Avslutt med en liten klatt rømme. Brett salatbladene rundt fyllet som wraps.

Tips

Byttetriks gjør det enklere å ta smarte valg!

Oppskriften gjøres enkelt Omstart30-vennlig ved å bytte ut hermetiserte kikerter med valgfrie nøtter, og det blir akkurat like godt! Husk at nøtter må være bløtlagte på forhånd om du følger Omstart30. 

Ønsker du å lære deg enda flere byttetriks for å opprettholde et kosthold som gir deg en langvarig endring?

Les mer om mitt kurs, NyStart!

Andre oppskrifter