Shakschuka

Er du lei av brød med pålegg og ønsker deg en varmende, litt krydret frokostpanne? Da vil jeg anbefale en klassisk schakschuka fra Midøsten. Tomatsausen kan du lage i stand på forhånd. På morgenen eller til lunsj varmer du tomatsausen, posjerer eggene i frokostpannen og gir den et dryss med urter og fetaost før servering. Dette kan fort bli din nye frokostfavoritt. Retten egner seg som både frokost, lunsj og middag.

Er du lei av brød med pålegg og ønsker deg en varmende, litt krydret frokostpanne? Da vil jeg anbefale en klassisk schakschuka fra Midøsten. Tomatsausen kan du lage i stand på forhånd. På morgenen eller til lunsj varmer du tomatsausen, posjerer eggene i frokostpannen og gir den et dryss med urter og fetaost før servering. Dette kan fort bli din nye frokostfavoritt. Retten egner seg som både frokost, lunsj og middag.

Ingredienser

1 gul løk

3 fedd hvitløk

1 stk rød chilli, uten frø

1.5 ss stekefett (for eksempel klarnet smør)

1 ts spisskummen

2 ts paprikapulver

1 ss tomatpure

1 boks hermetiske tomater (400g)

1 ss kokosblomstsukker (rørsukker eller honning)

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

4 egg

Topping: en håndfull hakket bladpersille og smuldret fetaost (50g)

Slik gjør du

1.

Rens og grovhakk løk, hvitløk og chilli. Varm stekefett i en passe stor stekepanne med lokk. Ha løk, hvitløk og chili i pannen og la det surre til løken er blank.

2.

Tilsett tomatpure og krydder, og la blandingen surre videre et minutt så smakene får sette seg, før du slår de hermetiske tomatene i pannen. Rør inn kokosblomstsukkeret. La blandingen koke litt ned, ved at den får surre under omrøring i 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.

3.

Lag små «fordypninger» i tomatsausen og knekk i eggene. Legg litt tomatsaus oppå hviten, så bare plommen synes. Det gir et litt mer delikat utseende på den ferdige retten. Legg på et lokk og la blandingen trekke i 6-8 minutter, til eggene er ferdig posjerte.

4.

Dryss over litt hakket bladpersille (eller de urtene du måtte ha) og smuldret fetaost ved servering. Serveres med ristet brød og smør. Bon apetitt!

Er du alene eller dere er to, så lager du uansett full porsjon tomatsaus og kan spare resten til en annen dag eller en annen rett slik som til pasta, pizza eller saus til en pannestekt fiskefilet eller litt kylling.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Vil du ha frokostretten plantebasert, så bruk hvite bønner i stedet for egg og topp retten med et dryss næringsgjær i stedet for fetaost sammen med urtene.

  • Et dryss grønnkål chips er også nydelig topping. Link til oppskrift HER

  • Bli medlem av Klubb Nordstrand for eksklusive oppskrifter hver uke

Andre oppskrifter