Sei med knuste poteter i eggesmør

Dette er en finfin måte å servere fiskemiddagen på - også for de yngste som mener at de ikke liker fisk. Kan jeg friste med en enkel oppskrift på en smaksrik middag med sei?

Dette er en finfin måte å servere fiskemiddagen på - også for de yngste som mener at de ikke liker fisk. Kan jeg friste med en enkel oppskrift på en smaksrik middag med sei?

Ingredienser

Sei med knuste poteter i eggesmør

150 g seilfilet

0.25 ss slivenolje

salt

150 g mandelpoteter

1 stk egg

45 g smør

0.25 stk purre

0.25 beger karse

Råkost

2 stk gulrøtter

0.5 stk eple

0.125 stk saft fra øko sitron

Slik gjør du

Sei med knuste poteter i eggesmør

1.

Kok potetene i lettsaltet vann med skallet på.

2.

Sil av vannet og tørk potetene i kjelen.

3.

Mos potetene med en gaffel.

4.

Legg fisken i en smurt ildfast form og dryss på salt og drypp over olje.

5.

Stek fisken i ovenen under lokk eller aluminiumsfolie i 6-7 minutter til fisken flaker seg

6.

Kok eggene i 7-8 minutter og avkjøl dem i kaldt, rennende vann.

7.

Skrell eggene og mos dem.

8.

Smelt smøret i en kaserolle. Rør i eggene og purreløkskivene.

9.

Kok opp smør- og eggeblandingen og bland i potenene.

10.

Legg fisken oppå potetmassen i eggesmøret.

11.

Dryss over karsen.

Råkost

1.

Riv gulerøtter og epler.

2.

Vend inn sitronsaft og server til.

Selv om hvit fisk som torsk og sei er fattig på omega-3, så må du ikke bytte den ut med fete fiskeslag. Du trenger både fet og mager fisk, fordi den magre fisken gir deg jod og vitamin D. I tillegg viser studier at proteiner fra mager fisk både forebygger overvekt og type2-diabetes.

Sei er en bærekraftig fisk. Den er allsidig og kan både kokes, grilles og bakes i ovn. Det er litt morsomt hjemme hos oss med seien, fordi Mathea(8) sier hun ikke liker fisk, men at sei er godt. Hun liker den både pannestekt og som seibiff med løk. Prøv sei med knuste poteter og eggesmør. Kanskje kan det bli en ny favoritt? For at kroppen skal få alt den behøver av byggeklosser fra fisken, er det flott å ha fisk 2-3 ganger i uken.

Dette er en nydelig middag for deg som ønsker å oppnå et lavere blodtrykk og en bedre hjertehelse, eller ganske enkelt bare vil kose deg samtidig som du gir cellefabrikkene dine etterlengtede byggeklosser i form av jod og selen, fiskeprotein og omega-3.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter