Oppskrifter / Sjokolade - chiapudding med pepperkakesmuler
Sjokolade - chiapudding med pepperkakesmuler
Nå som julehelgen er over og nyttårsfeiringen står for døren, kan jeg by på en enkel, men aldeles nydelig dessertopplevelse. Kombinasjonen av fløyelsmyk sjokoladekrem og sprø, smaksrike pepperkakesmuler, toppet med syrligheten fra friske bær må bare prøves.
Nå som julehelgen er over og nyttårsfeiringen står for døren, kan jeg by på en enkel, men aldeles nydelig dessertopplevelse. Kombinasjonen av fløyelsmyk sjokoladekrem og sprø, smaksrike pepperkakesmuler, toppet med syrligheten fra friske bær må bare prøves.
Ingredienser
Sjokoladechiapudding med pepperkakesmuler
0.25 dl kakaopulver
0.25 dl chiafrø
0.25 dl kokosblomstsukker / lønnesirup / rårørsukker
1 dl væske eks. øko H-melk / mandelmelk / havremelk / lett kokosmelk
0.33 ts vaniljeekstrakt
0.5 klyper klyper havsalt
1 stk store pepperkaker, grovknust til smuler (evt. granola om du ikke har pepperkaker) + friske/frosne bær
Slik gjør du
Sjokoladechiapudding med pepperkakesmuler
1.
Rør sammen alle ingrediensene til sjokoladepuddingen i en stor bolle og sett i kjøleskap så frøene sveller (minimum 6 timer, helst over natten).
2.
Ha knuste pepperkakesmuler og sjokoladechiapudding lag på lag i et dessertglass ved servering. Topp med bær.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Ønsker du litt kaffesmak på sjokoladepuddingen, kan du også tilsette 2-3ss sterk kaffe.
Nyt også disse herlige oppskriftene: