Oppskrifter / Sjokoladefondue
Sjokoladefondue
Søtpotet med fetaost og soltørket tomat er en smaksrik kombinasjon. Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Sjokoladefondue-lowres.jpg)
Søtpotet med fetaost og soltørket tomat er en smaksrik kombinasjon. Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.
Ingredienser
Sjokoladefondue
100 g Mørk sjokolade, 80%
1 ts øko kokosfett
Slik gjør du
Sjokoladefondue
1.
Smelt sjokoladen forsiktig over varmebad.
2.
Tilsett kokosfettet. Forsiktig, det verken tåler eller trenger mye varme.
3.
Sett frem masse frukt og bær – bruk tannpirkere som pinner, dypp i frukt og bær i sjokolade og nyt. Frosne biter av frukt gir ekstra flotte sjokoladetrekk.
4.
Du kan også rulle i sjokolade etterfulgt av hakkede nøtter, mandler, kokosflak etc.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
I mørk sjokolade er det helsebringende plantestoffer, mineraler og antioksidanter på lik linje som i grønnsaker.
- Les også: Mørk sjokolade teller som en grønnsak
Et annen triks: legg frosne fruktbiter på fat/ aluminiumsfolie midt på festbordet, og slå en tynn stråle smeltet sjokolade over. Utstyr gjestene med tannpirkere og nyt! Bare husk å bruke tannpirkere uten fluor.
Prøv også: