Sjokoladegranola

glutenfri, sprø og nydelig på smak

glutenfri, sprø og nydelig på smak

Ingredienser

Sjokoladegranola

350 g havregryn, glutenfri (10 dl)

200 g mandler, grovhakket (3 dl)

50 g kokos, revet (2 dl)

1.5 dl kakao (50g)

1 ts vaniljeekstrakt

1.5 dl flytende Rapskokos

1 dl øko lønnesirup

0.25 ts mineralsalt

2 ss kokosblomstsukker

80 g BN sjokolade, grovhakket

Slik gjør du

Sjokoladegranola

1.

Forvarm ovnen til 120gC.

2.

Bland sammen flytende rapskokos, lønnesirup og vaniljeekstrakt i en skål.

3.

Ha de tørre ingrediensene i en stor bolle, bortsett fra kokosblomstsukkeret og den hakkede sjokoladen. Slå så de våte ingrediensene over de tørre og bland godt.

4.

Dekk to stekeplater med bakepapir og fordel granolaen jevnt over begge platene. Steke et brett ad gangen, midt i ovnen i 50 minutter. Stopp halvvegs og rør litt i granolaen. Etter 50 minutter så tar du ut stekebrettet, strør halvparten av sjokoladebitene og kokosblomstsukkeret over granolaen, og steker brettet ytterligere 5-10 minutter. Så tar du ut stekebrettet, og setter det på benken, mens du gjentar prosedyren med det neste brettet. Strø så ¼ ts havsalt over hver av de ferdige granolaplatene.

5.

La granolaen ligge på platen og tørke i 1-2 timer.

Min sjokoladegranola smaker aldeles vidunderlig. Den gir deg fiber (betaglukan), smarte fettsyrer, vitaminer, mineraler og en rekke plantestoffer. Sjokoladebiter av BN sjokolade strøs over granolaen mot slutten av steketiden og lager smaksrike klumper der den smelter over kokos, havre og mandelhakk. Litt kvernet mineralsalt over til slutt, løfter smaken og holder saltinnholdet nede, gjennom at tungen treffer noen saltkorn på utsiden av granolaklumpene så ganen kjenner seg tilfreds både på salt og søtt.

Fyll ikke en hel djuptallerken med granola, da blir det lett for mye. Bruk den som topping på litt ekte, gresk yoghurt eller strø den over litt vaniljeyoghurt sammen med en håndfull blåbær som hverdagsdessert.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Er du glad i granola? Da burde du prøve disse oppskriftene også:

Andre oppskrifter