Sjokoladepletter a la Nordstrand

Lag dine egne smarte sjokoladepletter.

Lag dine egne smarte sjokoladepletter.

Ingredienser

Sjokoladepletter a la Nordstrand

160 g 80% sjokolade (2 plater BN mørk sjokolade)

Pynt: granola/frokostblanding, revet skall av økologisk appelsin, revet kokos, tørkede bær (eks. tranebær, blåbær, bringebær), pistasjenøtter (eller andre nøtter du måtte ha i hus)

Slik gjør du

Sjokoladepletter a la Nordstrand

1.

Ha bakepapir på et brett.

2.

Smelt sjokoladen i vannbad.

3.

Vent til sjokoladen begynner å tykne litt (jeg lot den stå på benken noen timer i romtemperatur).

4.

Drypp så sjokoladen i små pletter på bakepapiret i akkurat den størrelsen du vil.

5.

Pynt plettene og sett brettet i kjøleskapstemperatur (evt. ute) i 20 minutt til de stivner.

6.

Oppbevares kaldt i glass eller lufttett boks.

Jeg kan huske melkeplettene fra den gang jeg var liten og kjøpte 10 melkepletter i en liten spisspose for en krone. Nå som jeg har utviklet en egen, smart sjokolade så fikk jeg lyst til å lage egne sjokoladepletter med all slags pynt på toppen. Lag i stand en boks Nordstrand-pletter til påske, eller ta med sjokolade og pynt og kos dere med sjokoladeverksted på påskefjellet i ferien.

Plantestoffer kalt flavonoider i kakaobønnen ser ut til å øke blodgjennomstrømningen i hjernen, bedre hjernefunksjonen og forebygge demens (Grassi 2015)

  • Grassi, D., Ferri, C., & Desideri, G. (2015). Brain protection and cognitive function: cocoa flavonoids as nutraceuticals. Current pharmaceutical design.

Flere studier viser at slik sjokolade kan ha gunstige effekter i begrensede mengder, især hos personer med økt risiko for hjertekar-sykdom. Dette bl.a. ved å senke nivået av farlig LDL i blodet, den typen kolesterol som lett avleirer seg i åreveggen (Jia L et al 2010, Am J Clin Nutr)(Mullen W et al 2009, Am J Clin Nutr)

Lag istand litt påskegodt før dere drar til fjells, gi bort litt i gave eller ta med dere ingrediensene på hytta. Der er det godt tid til å kose seg med konfektlaging sammen. Les mer i Påskeharens påskekurv

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter