Oppskrifter / Sjokoladepletter a la Nordstrand
Sjokoladepletter a la Nordstrand
Lag dine egne smarte sjokoladepletter.
Lag dine egne smarte sjokoladepletter.
Ingredienser
Sjokoladepletter a la Nordstrand
160 g 80% sjokolade (2 plater BN mørk sjokolade)
Pynt: granola/frokostblanding, revet skall av økologisk appelsin, revet kokos, tørkede bær (eks. tranebær, blåbær, bringebær), pistasjenøtter (eller andre nøtter du måtte ha i hus)
Slik gjør du
Sjokoladepletter a la Nordstrand
1.
Ha bakepapir på et brett.
2.
Smelt sjokoladen i vannbad.
3.
Vent til sjokoladen begynner å tykne litt (jeg lot den stå på benken noen timer i romtemperatur).
4.
Drypp så sjokoladen i små pletter på bakepapiret i akkurat den størrelsen du vil.
5.
Pynt plettene og sett brettet i kjøleskapstemperatur (evt. ute) i 20 minutt til de stivner.
6.
Oppbevares kaldt i glass eller lufttett boks.
Jeg kan huske melkeplettene fra den gang jeg var liten og kjøpte 10 melkepletter i en liten spisspose for en krone. Nå som jeg har utviklet en egen, smart sjokolade så fikk jeg lyst til å lage egne sjokoladepletter med all slags pynt på toppen. Lag i stand en boks Nordstrand-pletter til påske, eller ta med sjokolade og pynt og kos dere med sjokoladeverksted på påskefjellet i ferien.
Plantestoffer kalt flavonoider i kakaobønnen ser ut til å øke blodgjennomstrømningen i hjernen, bedre hjernefunksjonen og forebygge demens (Grassi 2015)
- Grassi, D., Ferri, C., & Desideri, G. (2015). Brain protection and cognitive function: cocoa flavonoids as nutraceuticals. Current pharmaceutical design.
Flere studier viser at slik sjokolade kan ha gunstige effekter i begrensede mengder, især hos personer med økt risiko for hjertekar-sykdom. Dette bl.a. ved å senke nivået av farlig LDL i blodet, den typen kolesterol som lett avleirer seg i åreveggen (Jia L et al 2010, Am J Clin Nutr)(Mullen W et al 2009, Am J Clin Nutr)
- Les mer om helseeffekter med mørk sjokolade i denne temaartikkelen om sjokolade
Lag istand litt påskegodt før dere drar til fjells, gi bort litt i gave eller ta med dere ingrediensene på hytta. Der er det godt tid til å kose seg med konfektlaging sammen. Les mer i Påskeharens påskekurv
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Skrevet av: Berit Nordstrand