Skrei med baconsmør, mandelpotetmos og smørkokte grønnsaker

Et festmåltid om du vil dempe inflammasjon i egen kropp – helt i tråd med Omstart30.

Et festmåltid om du vil dempe inflammasjon i egen kropp – helt i tråd med Omstart30.

Ingredienser

Baconsmør

100 g bacon

100 g klaret smør / plantebasert smør

1 ss tamari (evt. glutenfri soyasaus)

1 stk sjalottløk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

0.5 ts fersk, revet ingefær

Mandelpotetmos

400 g mandelpoteter

2.5 ss klaret smør/ plantebasert smør

1 dl grønnsakskraft

Skrei

1 L vann

0.5 dl havsalt

1 ss eddik (7%)

2 stk laubærblad

2 ts hel sort pepper

Slik gjør du

Baconsmør

1.

Skjær bacon i småbiter og sprøstek i en tørr stekepanne på middels varme.

2.

Smelt smøret i en kjele og la det så vidt brunes, slik at det får en nøtteaktig smak (klaret smør kalles da ghee).

3.

Tilsett sprøstekt bacon, tamari, sjalottløk, hvitløk og ingefær.

4.

Sett baconsmøret til side.

5.

Varm det opp igjen før servering.

Mandelpotetmos

1.

Vask mandelpotetene og kok dem møre i vann.

2.

Slå av kokevannet.

3.

Tilsett klaret smør og knus potetene med en potetstapper.

4.

Juster konsistensen med litt av kokevannet til grønnsakene, når disse er møre (se under).

Skrei

1.

Kok opp vannet med havsalt, hel pepper, laurbærblader og eddik.

2.

Trekk skreien i ½ dl havsalt per liter vann. Godt saltet vann gjør at skreien blir fast og nydelig på smak.

3.

Trekk skreiskivene i 5-10 minutter like under kokepunktet. Trekketiden varierer med tykkelsen på skivene. Skreien er klar når den flaker seg når du tar på den.

Skrei med baconsmør, mandelpotetmos og smørkokte grønnsaker – helt i tråd med Omstart30

Fra januar til april er det høysesong for skrei og ja vi elsker den råvaren. Derfor finner du flere gode skreioppskrifter på bloggen min. Skrei med baconsmør er perfekt for alle dere som tar en Omstart30. Retten er både glutenfri og uten kumelkprotein og belgfrukt. Som tilbehør serveres grønnsaker fra korsblomstfamilien – både brokkoli, reddik og asparges om du vil. Et festmåltid om du vil dempe inflammasjon i egen kropp – bon apetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter