På hytta i helga lagde jeg pannestekt torskefilet med spinatsaus. Vi hadde økologisk potet og smørdampede gulerøtter til. I farten kom gulerøttene ikke med på bildet, og jeg måtte skrelle poteten fordi skallet var for grovt. Og du? Retten smakte aldeles nydelig!
Ønsker du å sikre til inntak av jod? Da er en fin tommelfingerregel å spise 3 meieriprodukter hver dag, og 3 fiskemiddager hver uke. Les mer i dette blogginnlegget: Kritisk jodmangel i Norge
Nyt også disse rettene:
Ingredienser
Porsjoner:
Torskefilet med spinatsaus og potet
- 200 g spinat
- 1 dl melk
- 1 dl rømme
- 1 ts sennep
- 2 ss sitronsaft (evt. saft + zest)
- 1 ts muskatnøtt
- havsalt og pepper (smak til)
- 4 poteter (alt 8 småpoteter med skall)
- 800 g torskefilet (150-200g per person)
Slik gjør du
Torskefilet med spinatsaus og potet
- Kok poteter
- Ha melk, rømme, sennepp og spinat i en kasserolle og varm under omrøring ti spinaten er varm.
- Smak til med salt og pepper, sitro og muskatnøtt
- Stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, etter ca. 6 minutter og snu deretter fisken, og la den steke et par minutter til, til den begynner å “flake” seg.