Nydelig torskefilet

med spinatsaus og potet

På hytta i helga lagde jeg pannestekt torskefilet med spinatsaus. Vi hadde økologisk potet og smørdampede gulerøtter til. I farten kom gulerøttene ikke med på bildet, og jeg måtte skrelle poteten fordi skallet var for grovt. Og du? Retten smakte aldeles nydelig!

Ønsker du å sikre til inntak av jod? Da er en fin tommelfingerregel å spise 3 meieriprodukter hver dag, og 3 fiskemiddager hver uke. Les mer i dette blogginnlegget: Kritisk jodmangel i Norge

Nyt også disse rettene:

Ingredienser

Porsjoner:

Torskefilet med spinatsaus og potet

  • 200 g spinat
  • 1 dl melk
  • 1 dl rømme
  • 1 ts sennep
  • 2 ss sitronsaft (evt. saft + zest)
  • 1 ts muskatnøtt
  • havsalt og pepper (smak til)
  • 4 poteter (alt 8 småpoteter med skall)
  • 800 g torskefilet (150-200g per person)

Slik gjør du

Torskefilet med spinatsaus og potet

  1. Kok poteter
  2. Ha melk, rømme, sennepp og spinat i en kasserolle og varm under omrøring ti spinaten er varm.
  3. Smak til med salt og pepper, sitro og muskatnøtt
  4. Stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, etter ca. 6 minutter og snu deretter fisken, og la den steke et par minutter til, til den begynner å “flake” seg.