Soppbyggotto

En smaksrik risotto av næringsrike hele byggryn, bacon og sopp

En smaksrik risotto av næringsrike hele byggryn, bacon og sopp

Ingredienser

Soppbyggotto (ca. 10 porsjoner)

10 ss Smøremyk Rapskokos / kokosfett til steking

2 stk små løk, finhakket

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ss frisk timian, finhakket

200 g bacon, skjært i strimler

300 g fersk sopp (jeg brukte Østerssopp), strimlet

7 dl byggryn (bløtlagt over natten, eller min.5 timer)

1.3 liter kyllingkraft (evt. øko buljongterning/øko fond)

0.5 ts havsalt

0.5 ts kvernet sort pepper

4 ss persille, finhakket

2 dl revet parmesan, som garnityr

4 ss frisk timian, finhakket som garnityr

Slik gjør du

Soppbyggotto

1.

Varm Smøremyk eller kokosfett på middels varme i ei gryte og la løk, hvitløk og frisk timian surre til løken så vidt begynner å ta farge.

2.

Tilsett bacon og sopp i fine strimler og la det surre sammen med løkblandingen til soppen er passe stekt. Ha så i hele byggryn. Og la grynene surre i stekepannen mens du rører et par minutter.

3.

Ha i kyllingkraft og la gryten småkoke i 10-15 minutter. Sett lokket på gryta og pakk gryta inn i en dyne/Wonderbag, der den får godgjøre seg i 3-4 timer.

4.

Riv parmesan og hakk persille. Rør dette inn i byggottoen ved servering. Smak til med salt og pepper. Server med hakket, frisk timian og revet parmesan som garnityr.

Har du lyst til å be over gjester på mat en kveld uten at det krever for mye jobb? Ja da kan du lage en sopp-byggotto. En smaksrik risotto av næringsrike hele byggryn, bacon og sopp. Du må bare planlegge litt og leggebyggryn i vann kvelden før. På tidlig ettermiddag tilbereder du så byggottoen i en gryte som så pakkes inn i en dyne/Wonderbag og godgjør seg i 3 timer. Imens kan du/dere lese en bok, gå på tur, gjøre litt yoga og glede dere til hyggelig samvær over kveldsmaten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Soppbyggottoen kan serveres som egen rett eller som tilbehør til et lite stykke kjøtt. Gjerne da med en god håndfull grønn salat eller litt dampet bladspinat på alle fat.

Nyt også disse smaksrike rettene:

 

Andre oppskrifter