Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie

Smaksrike og kjempegode

Smaksrike og kjempegode

Ingredienser

Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie

1 stk stor søtpotet, cirka 350 g

4 ss cashewkrem

saften og revet skall av 2 økologiske sitroner

4 ss tomatpuré

8 ss bokhvetemel

2 ts malt gurkemeie

2 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

0.5 ts kajennepepper

1 ts havsalt

6 omdreininger med nykvernet pepper

260 g ferdigkokt quinoa

kokosolje, til stekeplaten

sitron og finhakket gressløk til pynt

Cashewkrem

200 g usaltede cashewnøtter

saften av 1 økologisk sitron

1 ss tamari eller lett soyasaus

0.75 dl vann

havsalt og nykvernet pepper, etter smak

Slik gjør du

Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie

1.

Skrell søtpoteten, og skjær den i terninger. Kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter, eller til de er møre og fine.

2.

Sil av kokevannet, og kjør søtpotet, cashewkrem, sitronsaft, sitronskall, tomatpuré, bokhvetemel og krydder til en jevn og smidig farse i en foodprosessor.

3.

Ha farsen over i en stor bolle, og rør i quinoa. Hvis farsen er for løs til å lage kaker av, tilsetter du litt mer bokhvetemel og lar den hvile i 20 minutter.

4.

Pensle en stekeplate med kokosolje.

5.

Fukt hendene lett med vann, og form små boller av farsen. Trykk dem flate, og legg dem på stekeplaten.

6.

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek kakene i cirka 30 minutter, eller til de er lyst gyllenbrune og gjennomstekt. Snu dem gjerne halvveis i steketiden.

7.

På bildet er fatet pyntet med en sitronbåt og litt finhakket gressløk.

Cashewkrem

1.

Rist cashewnøttene lett i en tørr stekepanne på middels varme i 3–4 minutter.

2.

Kjør cashewnøtter, sitronsaft, tamari og vann til en smidig krem i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Her får du nok en aldeles nydelig oppskrift hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg. Prøv disse søtpotet- og quinoakakene som tilbehør til kjøtt eller stekt fisk. De kan virkelig anbefales!

Prøv også disse oppskriftene:

Oppskriften holder til 6 porsjoner eller cirka 12 kaker

Lag dobbel porsjon, og frys ned halvparten av de ferdigstekte kakene til senere. Du kan ta dem opp av fryseren, tine dem og bruke dem i stedet for brød i Eggs Benedict. Det blir en deilig frokost. Disse deilige kakene kan enkelt erstatte kjøtt eller fisk i en middagsrett! Jeg anbefaler at du steker tinte kaker i 1 ts kokossmør eller rapsolje. Steketiden er cirka 10 minutter, eller til kakene er sprø og gyllenbrune.

Smør gjerne stekeplaten med økologisk rapsolje i stedet for kokosolje.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Har du nøtteallergi, kan du erstatte cashewkrem med tahini.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd