Oppskrifter / Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie
Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie
Smaksrike og kjempegode
Smaksrike og kjempegode
Ingredienser
Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie
1 stk stor søtpotet, cirka 350 g
4 ss cashewkrem
saften og revet skall av 2 økologiske sitroner
4 ss tomatpuré
8 ss bokhvetemel
2 ts malt gurkemeie
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
0.5 ts kajennepepper
1 ts havsalt
6 omdreininger med nykvernet pepper
260 g ferdigkokt quinoa
kokosolje, til stekeplaten
sitron og finhakket gressløk til pynt
Cashewkrem
200 g usaltede cashewnøtter
saften av 1 økologisk sitron
1 ss tamari eller lett soyasaus
0.75 dl vann
havsalt og nykvernet pepper, etter smak
Slik gjør du
Søtpotet- og quinoakaker med gurkemeie
1.
Skrell søtpoteten, og skjær den i terninger. Kok dem i lettsaltet vann i 20 minutter, eller til de er møre og fine.
2.
Sil av kokevannet, og kjør søtpotet, cashewkrem, sitronsaft, sitronskall, tomatpuré, bokhvetemel og krydder til en jevn og smidig farse i en foodprosessor.
3.
Ha farsen over i en stor bolle, og rør i quinoa. Hvis farsen er for løs til å lage kaker av, tilsetter du litt mer bokhvetemel og lar den hvile i 20 minutter.
4.
Pensle en stekeplate med kokosolje.
5.
Fukt hendene lett med vann, og form små boller av farsen. Trykk dem flate, og legg dem på stekeplaten.
6.
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Stek kakene i cirka 30 minutter, eller til de er lyst gyllenbrune og gjennomstekt. Snu dem gjerne halvveis i steketiden.
7.
På bildet er fatet pyntet med en sitronbåt og litt finhakket gressløk.
Cashewkrem
1.
Rist cashewnøttene lett i en tørr stekepanne på middels varme i 3–4 minutter.
2.
Kjør cashewnøtter, sitronsaft, tamari og vann til en smidig krem i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.
Her får du nok en aldeles nydelig oppskrift hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg. Prøv disse søtpotet- og quinoakakene som tilbehør til kjøtt eller stekt fisk. De kan virkelig anbefales!
Prøv også disse oppskriftene:
Oppskriften holder til 6 porsjoner eller cirka 12 kaker
Lag dobbel porsjon, og frys ned halvparten av de ferdigstekte kakene til senere. Du kan ta dem opp av fryseren, tine dem og bruke dem i stedet for brød i Eggs Benedict. Det blir en deilig frokost. Disse deilige kakene kan enkelt erstatte kjøtt eller fisk i en middagsrett! Jeg anbefaler at du steker tinte kaker i 1 ts kokossmør eller rapsolje. Steketiden er cirka 10 minutter, eller til kakene er sprø og gyllenbrune.
Smør gjerne stekeplaten med økologisk rapsolje i stedet for kokosolje.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Har du nøtteallergi, kan du erstatte cashewkrem med tahini.