Ungene vil sette stor pris på å pakke middagen inn i nystekte pannekaker; så lett går det at ungene ikke vil oppdage at de spiser rå fisk før noen eventuelt forteller det.
Denne oppskriften er hentet fra Kjartan Skjelde og Berit Nordstrands “Verdens beste familiekokebok“.
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Porsjoner:
Torskesalat og dressing
- 8 stilker stangselleri i tynne skiver
- saften av 5 lime
- 6 ss olivenolje
- 1 isbergsalat
- 400 g rå torskefilet i tynne skiver
- 1 rødløk i skiver
- 1 agurk i staver
- salt og pepper
- eventuelt 2–3 ss ørretrogn
- ½ potte koriander
Avokadokrem
- 3 avokadoer
- 0.5 dl vann
- 1 dl olivenolje
- saften av 3 lime
- salt og kajennepepper
Pannekakerøre – ca. 8 stk.
- 150 g quinoa
- 60 g fint speltmel
- 2 eggeplommer
- 50 g rømme
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 2 stivpiskede eggehviter
Slik gjør du
Torskesalat og dressing
- Kjør selleriskiver i kjøkkenmaskin med limesaft og olje til dressing.
- Hell på dressingen 5 minutter før servering.
- Riv isbergsalat og fordel rundt på et vidt fat. Legg på torskeskiver, løkskiver og agurkstaver.
- Dryss over salt og pepper. Topp med ørretrogn, om ønskelig, og koriander.
Avokadokrem
- Press lime og kjør glatt med avokadokjøtt og vann.
- Spe med olje.
- Smak til med salt og kajennepepper.
- Server til torskesalaten.
Pannekakerøre – ca. 8 stk.
- Kok quinoa møre i saltet vann cirka 20 minutter.
- Kjør den kokte quinoaen i en blender med olje, eggeplommer og rømme.
- Spe med mel. Smak til med salt og pepper.
- Vend inn piskede eggehviter før du steker pannekakene i tørr panne like før servering.