Oppskrifter / Spekeskinkerull med nøtteviniagrette
Spekeskinkerull med nøtteviniagrette
Et friskt og saftig mellommåltid
Et friskt og saftig mellommåltid
Ingredienser (ca. 3 porsjoner)
Spekeskinke
8 skiver spekeskinke
Nøttevinaigrette
50 g hasselnøtter
1 ss honning
1 ss eplesidereddik
3 ss olivenolje
1 ss gressløk, finhakket
Fyll
1 stk pose blandet salat, 65 g
Slik gjør du
Nøttevinaigrette
1.
Rist nøttene i tørr panne eller i stekeovn ved 200 °C.
2.
Grovhakk nøttene.
3.
Bland honning, eddik og olje og vend inn hakkede nøtter. Vend i hakket gressløk. Vend vinaigretten inn i salaten.
4.
Bre spekeskivene utover et fat. Fordel salaten oppå og rull sammen.
5.
Nyt!
Selv for de saltbevisste er det nyttig å vite at 75 prosent av alt saltet vi inntar, kommer fra ferdigmat. Inngår ferdige produkter i rettene dine, gjelder det å balansere saltmengden ved å smake til og ikke tilsette mer salt før helt til slutt. Velg mineralrike salter som uraffinert havsalt og bergsalt framfor koksalt (NaCl).
Skrevet av: Berit Nordstrand