Oppskrifter / Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing
Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing
En enkel rett som imponerer rett og slett!
En enkel rett som imponerer rett og slett!
Ingredienser (ca. 4 porsjoner)
Tertedeig
20 g fersk gjær
3 dl lunkent vann
375 g fint speltmel
150 g speltmel
salt
4 stk rødløk i skiver
4 stk gule løk i skiver
salt og pepper
65 g babysalat (2 poser hver på 65 g)
Sild
400 g sursild
Yoghurtdressing
2 dl naturell yoghurt, gresk eller tyrkisk type
1 ts honning
2 stk hvitløkfedd, finhakket
2 ss rømme
salt, kajennepepper og saft av økologisk sitron
Slik gjør du
Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing
1.
Varm stekeovnen til 250 °C.
2.
Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve 15 minutter. Del deigen i 4 emner. Kjevle ut til ½ cm tykke leiver. Legg leivene på bakepapir på to brett.
3.
Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper
4.
Etterhev leivene i 10 minutter. Stek tertene sprø i 15–20 minutter
5.
Rør sammen dressingen. Del sursildfiletene i munnfuller. Rens salaten.
6.
Fordel straks salat, sild og yoghurtdressing over de nystekte løktertene.
Den sprø bunnen med den karamelliserte løken fungerer utrolig godt sammen med sursildfiletene i denne retten som minner om pizza.
Oppskriftene er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.
TIPS! I butikkhyllene kan du velge og vrake blant utmerkede sildeprodukter på glass eller boks. Noen sildefileter trenger å vannes ut i vann eller melk, andre – som sursild – kan du bare tørke av og bruke som de er.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også disse oppskriftene