Oppskrifter / Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing
Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing
En enkel rett som imponerer rett og slett!

En enkel rett som imponerer rett og slett!
Ingredienser (ca. 4 porsjoner)
Tertedeig
20 g fersk gjær
3 dl lunkent vann
375 g fint speltmel
150 g speltmel
salt
4 stk rødløk i skiver
4 stk gule løk i skiver
salt og pepper
65 g babysalat (2 poser hver på 65 g)
Sild
400 g sursild
Yoghurtdressing
2 dl naturell yoghurt, gresk eller tyrkisk type
1 ts honning
2 stk hvitløkfedd, finhakket
2 ss rømme
salt, kajennepepper og saft av økologisk sitron
Slik gjør du
Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing
1.
Varm stekeovnen til 250 °C.
2.
Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve 15 minutter. Del deigen i 4 emner. Kjevle ut til ½ cm tykke leiver. Legg leivene på bakepapir på to brett.
3.
Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper
4.
Etterhev leivene i 10 minutter. Stek tertene sprø i 15–20 minutter
5.
Rør sammen dressingen. Del sursildfiletene i munnfuller. Rens salaten.
6.
Fordel straks salat, sild og yoghurtdressing over de nystekte løktertene.
Den sprø bunnen med den karamelliserte løken fungerer utrolig godt sammen med sursildfiletene i denne retten som minner om pizza.
Oppskriftene er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.
TIPS! I butikkhyllene kan du velge og vrake blant utmerkede sildeprodukter på glass eller boks. Noen sildefileter trenger å vannes ut i vann eller melk, andre – som sursild – kan du bare tørke av og bruke som de er.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også disse oppskriftene
Andre oppskrifter

Bli en del av Klubb Nordstrand!
Ukesmeny og dine favoritter
Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler
Miniforedrag hver måned
Rabatter på ulike produkter
Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)