Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing

En enkel rett som imponerer rett og slett!

En enkel rett som imponerer rett og slett!

Ingredienser (ca. 4 porsjoner)

Tertedeig

20 g fersk gjær

3 dl lunkent vann

375 g fint speltmel

150 g speltmel

salt

4 stk rødløk i skiver

4 stk gule løk i skiver

salt og pepper

65 g babysalat (2 poser hver på 65 g)

Sild

400 g sursild

Yoghurtdressing

2 dl naturell yoghurt, gresk eller tyrkisk type

1 ts honning

2 stk hvitløkfedd, finhakket

2 ss rømme

salt, kajennepepper og saft av økologisk sitron

Slik gjør du

Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing

1.

Varm stekeovnen til 250 °C.

2.

Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve 15 minutter. Del deigen i 4 emner. Kjevle ut til ½ cm tykke leiver. Legg leivene på bakepapir på to brett.

3.

Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper

4.

Etterhev leivene i 10 minutter. Stek tertene sprø i 15–20 minutter

5.

Rør sammen dressingen. Del sursildfiletene i munnfuller. Rens salaten.

6.

Fordel straks salat, sild og yoghurtdressing over de nystekte løktertene.

Den sprø bunnen med den karamelliserte løken fungerer utrolig godt sammen med sursildfiletene i denne retten som minner om pizza.

Oppskriftene er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.

TIPS! I butikkhyllene kan du velge og vrake blant utmerkede sildeprodukter på glass eller boks. Noen sildefileter trenger å vannes ut i vann eller melk, andre – som sursild – kan du bare tørke av og bruke som de er.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Prøv også disse oppskriftene

Andre oppskrifter