Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing

En enkel rett som imponerer rett og slett!

En enkel rett som imponerer rett og slett!

Ingredienser (ca. 4 porsjoner)

Tertedeig

20 g fersk gjær

3 dl lunkent vann

375 g fint speltmel

150 g speltmel

salt

4 stk rødløk i skiver

4 stk gule løk i skiver

salt og pepper

65 g babysalat (2 poser hver på 65 g)

Sild

400 g sursild

Yoghurtdressing

2 dl naturell yoghurt, gresk eller tyrkisk type

1 ts honning

2 stk hvitløkfedd, finhakket

2 ss rømme

salt, kajennepepper og saft av økologisk sitron

Slik gjør du

Sprø løkterte med sild og yoghurtdressing

1.

Varm stekeovnen til 250 °C.

2.

Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve 15 minutter. Del deigen i 4 emner. Kjevle ut til ½ cm tykke leiver. Legg leivene på bakepapir på to brett.

3.

Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper

4.

Etterhev leivene i 10 minutter. Stek tertene sprø i 15–20 minutter

5.

Rør sammen dressingen. Del sursildfiletene i munnfuller. Rens salaten.

6.

Fordel straks salat, sild og yoghurtdressing over de nystekte løktertene.

Den sprø bunnen med den karamelliserte løken fungerer utrolig godt sammen med sursildfiletene i denne retten som minner om pizza.

Oppskriftene er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.

TIPS! I butikkhyllene kan du velge og vrake blant utmerkede sildeprodukter på glass eller boks. Noen sildefileter trenger å vannes ut i vann eller melk, andre – som sursild – kan du bare tørke av og bruke som de er.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Prøv også disse oppskriftene

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)