Tacosuppe med kylling og sorte bønner

På hyttetur hos gode venner sist helg fikk jeg servert nydelig tacosuppe laget fra bunnen. Den var laget på kjøttdeig og når jeg kom hjem forsøkte jeg min egen variant med strimlet kylling. Min variant fikk også sødme og næring fra 2 revne gulerøtter. Servert med avokadobiter, revet parmesan, en liten skje Rørosrømme og litt fersk koriander blir dette rene festmaten. Hele familien elsker smaken av taco. Prøv du også!

tacosuppe med kylling og sorte bønner

På hyttetur hos gode venner sist helg fikk jeg servert nydelig tacosuppe laget fra bunnen. Den var laget på kjøttdeig og når jeg kom hjem forsøkte jeg min egen variant med strimlet kylling. Min variant fikk også sødme og næring fra 2 revne gulerøtter. Servert med avokadobiter, revet parmesan, en liten skje Rørosrømme og litt fersk koriander blir dette rene festmaten. Hele familien elsker smaken av taco. Prøv du også!

Ingredienser

87.5 g strimlet kyllingkjøtt

flytende rapskokos/smør til steking

0.25 boks øko svarte bønner (285g), avrent og skylt

0.5 bokser øko hakkede tomater (a 300g)

0.75 ss tomatpurê

0.25 gul løk, hakket

0.25 boks øko mais (280g)

0.25 gulrot, revet

0.125 rød chili, finhakket uten frø

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 pose øko tacokrydder/ 1 ss eget tacokrydder

0.25 ss øko grønnsaksbuljong (kan kuttes)

1.625 dl vann (litt mindre om du vil ha suppen tykk og sterk)

Garnityr

0.5 dl revet parmesan

1 ss rømme

0.25 avokado i biter

Slik gjør du

1.

Skjær kyllingkjøttet i passe strimler og surr i en panne på moderat temperatur til gjennomstekt. Sett pannen til side.

2.

Rens og hakk løk, chili og hvitløk. Surr løkblandingen på moderat varme i smør/smøremyk rapskokos i en gryte i 3-4 minutter til løken er blank.

3.

Ha så resten av ingrediensene i gryta og la putre i 10-15 minutter.

4.

Server suppen med en liten klatt rømme, litt revet parmesan, noen biter avokado og litt frisk koriander.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Varier kyllingfileten med seifilet skåret i terninger. Da skjærer du opp seifieten og tilsetter fisken de siste 1-2 minuttene før servering.
Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev og få smarte og lekre oppskrifter i mailboksen din hver uke – helt gratis.
 
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Andre oppskrifter